2.5 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

Kosmētiķe iesaka: Kas ir sejas dziļā tīrīšana un kā tā uzlabos tavu ādas stāvokli?

17/07/2020 19:49
 

Pavisam nesen Dieviete.lv viesojās pie Lindas Indulēvičas, kur Dieviete.lv galvenajai redaktorei Kristai Klentakai tika veikta sejas dziļās tīrīšanas procedūra. Krista: “Pamanīju, ka man uz sejas parādījušies melnie korķīši, pati baidījos no tiem atbrīvoties, jo negribēju iedzīvoties pumpās vai citās ādas problēmās. Tapēc izlēmu doties pie Lindas un pirmo reizi dzīvē piedzīvot sejas dziļās tīrīšanas procedūru!”. Kamēr Linda veica procedūru, mēs aprunājāmies par procedūras nozīmīgumu, kā arī Lindas lielāko kaislību – kosmētiķes darbu.

Kā izlēmi mācīties par kosmētiķi? 

Kopš bērnības mani ļoti interesēja skaistumkopšana, un visu vidusskolas laiku biju pārliecināta, ka pēc tam iešu mācīties par vizāžistu. Pēc vidusskolas gāju cauri dažādām skolām un programmām, kas saistītas ar skaistumkopšanu. 

Pirms sāku mācīties par kosmētiķi, nemaz nezināju, ka tāda profesija pastāv – biju dzirdējusi tikai par kosmetologu un dermatologu. Tad, lasot dažādu skaistumkopšanas speciālistu profesiju aprakstus, uzzināju par “kosmētiķi”. Viss tas izklausījās ļoti interesanti – ādas uzbūve, kopšana, dažādu sastāvdaļu un vielu iedarbība uz ādu šūnu līmenī, aparātmetodes un tamlīdzīgi. Kā arī kosmētiķa mācību programmā iekļauta ir arī vizāža. Nolēmu iet mācīties par kosmētiķi, lai nākotnē varētu strādāt par vizāžistu, un, krāsojot klientus, pie reizes arī varētu izstāstīt, kā pareizi kopt ādu, kā risināt dažādas ar ādu saistītas problēmas utt. Taču, mācoties par kosmētiķi divus gadus un labāk izprotot procesus, kas notiek ādā, proti, kā dažādas produktu sastāvdaļas ietekmē ādas stāvokli, veicot dažādas sejas procedūras skolā un lasot produktu aprakstus, sapratu, ka kosmētiķa profesija ir tik ļoti interesanta! Sapratu, ka varu cilvēkiem palīdzēt dažādu ādas problēmu risināšanā, varu izskaidrot kā, piemēram, pusaudžu gados veidojas akne, kā palēnināt ādas novecošanos, kā samazināt rētas vai kuperozi.  Ļoti patīk arī ieteikt klientiem viņiem piemērotus sejas kopšanas produktus, pētīt dažādu produktu sastāvdaļas, izskaidrot no kādām sastāvdaļām būtu jāizvairās un kādas būtu produktos jāmeklē. Tik daudz ko jau zinu un tāpat ir vēl tik daudz, ko mācīties, jo tēma “ādas kopšana” ir neizmērojami plaša. Pie tam katrs cilvēks ir ļoti individuāls, un kas der vienam, pat ja ir vienāds ādas tips, var nemaz nederēt otram.
Tagad esmu ļoti laimīga, ka izvēlējos tieši šo profesiju. Nevaru iedomāties, ka es dzīvē darītu ko citu. Man tik ļoti patīk palīdzēt cilvēkiem uzlabot ādas stāvokli, palīdzēt saprast, kā pareizi āda jākopj un kādus produktus izvēlēties.

Kas īsti ir sejas dziļā tīrīšana?

Es teiktu, ka tā ir viena no pamata procedūrām, kuru jāveic būtu katram, atkarībā, protams, no tā, kā klients ādu kopj mājās. Ja viņš regulāri attīra, veic eksfoliāciju, mitrina ādu un lieto saules aizsargkrēmu, tad vajadzētu veikt daudz retāk. Procedūras laikā es izmantoju Christinas kosmētikas līniju Comodex, kas ir paredzēta taukainai, problemātiskai ādai, taču dažus soļus pamainot (piemēram, ja klientam ir sausa āda, tad attīrošo, poru savelkošo un nomierinošo masku likšu tikai t-zonā, un uz pārējās sejas mitrinošu masku) šo procedūru var veikt jebkuram ādas tipam ar lieliskiem rezultātiem. . Procedūras laikā tiek noņemtas atmirušās šūnas, visi netīrumi, tauku dziedzeru sekrēts, kas ir sakrājies, tiek iztīrītas poras, kas ir gan melnie, gan baltie punktiņi. Pārsvarā visiem ir vairāk uz deguna un zoda, pieres vidū. Pēc mehāniskās tīrīšanas āda tiek apstrādāta produktiem, kas veicina dzīšanu, nomierina un veicina  ādas atjaunošanos, kā arī tiek veikta aparātprocedūra- darsonvalizācija, kas “aizver” poras, uzlabo šūnu reģenerāciju, normalizē tauku dziedzeru sekrēciju, mazina iekaisumu un uzlabo asinsriti.

Cik bieži būtu jāveic šī procedūra?
 
Tiem kuriem ir smaga vai vidēji smaga aknes forma, vislabākie rezultāti būs izejot procedūru kursu – 1 procedūra reizi divās vai trīs nedēļās, pēc tam reizi 3 mēnešos (pēc sajūtām). Ja ir taukaina āda bez aktīvas aknes, ieteiktu šo procedūru veikt reizi 2-3 mēnešos. Sausai ādai 2 reizes gadā. Pirms un pēc vasaras. 
Jutīgām ādām reizi gadā, bet viss ir atkarīgs no tā, kā mājās pats kopj ādu ikdienā.

Rezultāts

Pirmkārt āda kļūst gludāka, maigāka, uzlabojas ādas reljefs un krāsa, piemēram vasarā saules staru ietekmē ādas raga slānis ir nedaudz sabiezējis un pēc šīs procedūras ādas krāsa vairs nav bāla un pelēcīga, bet ir piesātināta, maigi rozā. Ja ir kādi pigmentācijas plankumiņi, tad tie arī tiek pabalināti, izlīdzinās virspusējās krunciņas un ir arī zināms “anti-age” efekts. Āda atjaunojas.

Ņem vērā

2-3 dienas pēc procedūras var būt neliela ādas lobīšanās, biežāk ap degunu un pieres rajonā, bet nekas traks nebūs- pēc izskata kā neliels ādas sausums. Lobīšanās var veidoties no ādas pastiprinātas atjaunošanās. Tiem, kuriem ir aktīva akne, dažas dienas pēc procedūras var parādīties pāris jaunas pumpiņas- tādēļ, ka zem ādas ir bijuši poru nosprostojumi un ādai pastiprināti atjaunojoties tie ātrāk iznāk uz ādas virsmas, ko kosmetoloģijā sauc par ādas attīrīšanos (eng.-skin purging).  Pēc pašas procedūras neiesaku apmēram 12 stundas likt tonālo krēmu, bet ir bijušas arī reizes, kad klientei kaut kur jāiet un tonālais ir nepieciešams, tad arī viss ir kārtībā.

Kas svarīgi pēc procedūras

36 stundas jāizvairās no saules, nav ieteicams braukt uz jūrmalu sauļoties un nedrīkst apmeklēt solāriju. Protams, ārā var staigāt. Es vienmēr saku, ka būtu vēlams lietot SP50 saules aizsargkrēmu. Pēc procedūras klientam to uzlieku, bet faktiski, tas jāatjauno ik pēc 2 stundām. Grūtniecēm un sievietēm, kas baro bērnu ar krūti šo procedūru nedrīkst veikt, tapēc, ka dažos produktos esošais retinols var kaitēt bērnam, kā arī grūtniecības laikā nedrīkst veikt aparātprocedūras.
Ko DARĪT un ko NEDARĪT, lai ilgāk saglabātos rezultāts pēc procedūras?

Ļoti daudziem cilvēkiem ādas stāvoklis pasliktinās, kad tie pastiprināti ēd saldumus- cukurs veicina iekaisumu. Tāpat arī pastiprināta piena produktu lietošana var negatīvi ietekmēt ādu. Ļoti svarīgi ir pietiekami daudz dzert ūdeni,  ēst veselīgi, izvairīties no smēķēšanas, nepieskarties sejai ar netīrām rokām un censties negulēt ar seju spilvenā.  Lai retāk veidotos melnie punktiņi, vissvarīgākā ir attīrīšana un eksfoliācija, kas ir atmirušo šūnu noņemšana. Regulāri neattīrot ādu tauku dziedzeri sāk nosprostoties un sajaucoties kopā ar atmirušajām šūnām veidojas komedoni (melnie un baltie punktiņi).  Tauku dziedzeru sekrēts ir visiem – citam vairāk, citam mazāk un tas nav nekas slikts- tauku dziedzeru sekrēts mūsu ādai ir nepieciešams, jo tas ir viena no ādas aizsargbarjeras sastāvdaļām, taču ja tas izdalās par daudz, var rasties problēmas.   

Vai nav tā, ka pora aizsprostojas tādēļ, ka mēs nezinam, kā pareizi tīrīt ādu un lietot kosmētiku?

Daudziem cilvēkiem ir uzskats, ka dekoratīvā kosmētika var sabojāt ādu, bet es pilnīgi tam nepiekrītu, jo pārsvarā tie, kuri izmanto kosmētiku ikdienā  arī kārtīgāk attīŗa sejas ādu. Var likt cik vien daudz tonālos un pūderus vēlies, bet, ja tu pareizi rūpēsies par savu ādu, tad viss būs kārtībā. 

Vai cilvēki gados arī veic šādas procedūras?

Jā, gados vecākiem cilvēkiem šī procedūra sniedz ļoti labu “anti-age” efektu, pateicoties dažos produktos esošajam retinolam un augļskābēm, kas veicina ādas atjaunošanos, izlīdzina virspusējās krunciņas, uzlabo ādas reljefu un krāsu. Cilvēkiem gados procedūra ieteicama reizi pusgadā, bet var arī biežāk. 

Vai vīrieši arī nāk uz šīm procedūrām?

Jā! Vīriešiem parasti ir vairāk ko tīrīt, jo uz sejas ir vairāk tauku dziedzeru. Pēc pieredzes gan  vīriešu sejas  mēdz būt jūtīgākas kā sievietēm un viss sāp nedaudz vairāk, bet tas ir individuāli. Tā kā vīrieši retāk mājās rūpējas par savu ādu, tad efekts ir vēl redzamāks.

Foto

View this post on Instagram

Sejas dziļā tīrīšana- lielisks veids kā atbrīvoties no poru nosprostojumiem (melnie punktiņi). Tas, cik ilgi poras būs tīras ir atkarīgs no klienta ādas tipa, bet galvenokārt- pareizas ādas kopšanas mājās, kas iekļauj regulāru ādas attīrīšanu, eksfoliāciju, mitrināšanu un ādas aizsargāšanu no saules ???? . Visu jūliju piedāvāju sejas dziļo tīrīšanu ar -25% atlaidi! ???????? ✨Akcijas cena: 22€ ✨ Standarta cena: 30€ . . . . #sejaskopšana #sejasdziļātīrīšana #sejastirisana #kosmetikisriga #kosmetologija #kosmetoloģija #skaistumkopšana #skaistumkopsana #sejasprocedūras #sejasprocedūra #pirmsunpēc #pirmsunpec #kosmetologsriga #comodex #christinacomodex

A post shared by Kosmētiķe Linda Indulēviča (@kosmetikelinda) on

View this post on Instagram

????Sejas dziļā tīrīšana, procedūras gaita : ????1) Ādas attīrīšana; ????2) Eksfoliācija (maigs skrubis + skābju pīlings); ????3) Sildošais losjons poru "atvēršanai"; ????4) Sejas manuālā tīrīšana; ????5) Balinošais losjons; ????6) Darsonvalizācija – antibakteriāla, nomierinoša iedarbība. Uzlabo šūnu reģenerāciju, samazina ādas taukainību, uzlabo elastību; ????7) Attīroša, antibakteriāla, nomierinoša sejas maska; ????8) Mitrinošais sejas un acu krēms. . . Pateicoties izmantotajiem produktiem, pēc procedūras āda ir attīrīta, gluda, maiga un starojoša! ???????? Ādas tekstūra ir uzlabojusies, poras ir attīrītas, tiek nedaudz izlīdzinātas virspusējās krunciņas, pabalināti pigmenta plankumiņi. Procedūra ideāli piemērota taukainām, ar akni skartām ādām, BET to iespējams piemērot visiem ādas tipiem , kā arī to var veikt kā Anti-age procedūru???????????? . #skaistumkopsana #skaistumkopšana #sejaskopšana #sejasprocedūra #sejasprocedūras #pirmsunpec #pirmsunpēc #sejasdziļātīrīšana #kosmetoloģija #kosmetologija #kosmetologsriga #comodex #christinacomodex #kosmētiķis

A post shared by Kosmētiķe Linda Indulēviča (@kosmetikelinda) on

 
 
 
Dieviete.lv redaktores atsauksmes:

Procedūra bija lieliska, sāpes bija ļoti minimālas, bet rezultāts uzreiz pamanāms. Esmu ļoti priecīga, ka izvēlējos šo procedūru, kā arī esmu droša, ka piekopšu prasi, doties uz šīm procedūrām sev ieteicamajā režīmā. Procedūru iesaku visiem, kuriem gribas uzlabot savu ādas stāvokli. Esmu no tiem cilvēkiem, kuriem patīk neuzklāt uz sejas lielu kārtu kosmētikas, un tagad, pateicoties šai procedūrai, jūtos ērti ārī bez kosmētikas. Ir lieliski pamosties un neuztraukties par savu sejas ādu. Galvenais neslinkot un turpināt to kopt!

 
Autors: Dieviete.lv
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.