0.3 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

„Izgaršo vietējo!” – Vasaras piedāvājums gardēžiem Jelgavā

 
Foto: Visit.jelgava.lv

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs sadarbībā ar Jelgavas pilsētas un Jelgavas novada ēdināšanas uzņēmumiem no 1.jūlija līdz 30.septembrim aicina gardēžus baudīt piedāvājuma „Izgaršo vietējo!” ietvaros tapušos ēdienus. Šīs sezonas ēdienu galvenā sastāvdaļa ir kartupelis, izceļot faktu, ka Jelgavā pirmo reizi Latvijas teritorijā galdā tika celti kartupeļi. Piedāvājuma laikā dalībnieki aicināti piedalīties Instagram un Facebook fotogrāfiju konkursā un laimēt vērtīgas balvas.

Šīs vasaras gardēžu piedāvājuma “Izgaršo vietējo” vienojošā tēma ir kartupelis, akcentējot faktu, ka 1656.gadā pirmo reizi Latvijas teritorijā kartupeļus galdā cēla tieši Jelgavā, hercoga Jēkaba galmā. Kartupeļi sākotnēji tikuši audzēti kā košumkrūmi, vēlāk, kā rets gardums, nokļuvis hercoga  galma ēdienkartē, līdz mūsdienās ir kļuvis par iecienītu latviešu tradicionālās virtuves produktu.

Sadarbībā ar astoņiem ēdināšanas uzņēmumiem Jelgavas pilsētā un Jelgavas novadā ir tapušas oriģinālas kartupeļu ēdienu receptes. Gardēži piedāvājuma “Izgaršo vietējo!” ēdienkartēs atradīs gan tradicionālās kartupeļu pankūkas ar dažādām piedevām – gaileņu mērci, mazsālītu lasi, kūpinātu bekonu un zaļumiem vai krējumu, gan pildītus kartupeļus ar vistas gaļu un siera cepurīti, kā arī kartupeļu laiviņas. Tāpat iespējams nobaudīt biezzupas, sacepumus un salātus, kuru galvenā sastāvdaļa ir kartupelis. Piedāvājuma “Izgaršo vietējo!” tapušos kartupeļu ēdienus var baudīt no 1.jūlija līdz 30.septembrim šajās ēdināšanas vietās:

Jelgavas pilsētā:

•    ģimenes restorānā “Hercogs” (Kr. Barona iela 3)
•    krodziņā “Istaba” (J.Čakstes bulvāris 7)
•    restorānā “La Tour de Marie” (Akadēmijas iela 1)
•    bistro “Silva” (Driksas iela 7/9)
•    pusdienu restorānā “Otto” (Lielā iela 17)
•    ekspresrestorānā “Ņamma” (Rūpniecības iela 77a)

Jelgavas novadā:

•    viesu namā “Pūteļkrogs” (Zaļenieku pagasts)
•    atpūtas kompleksā “Grantiņi” (Svētes pagasts)

Līdz pat 30.septembrim gardēži aicināti nogaršot piedāvājumā iekļautos ēdienus, dalīties sociālajos tīklos Instagram un Facebook ar ēdienu fotogrāfijām, pievienojot mirkļbirku #izgarsovietejo un ēdināšanas uzņēmuma nosaukumu, kur maltīte baudīta. Piedāvājuma “Izgaršo vietējo” noslēgumā no visām publicētajām fotogrāfijām tiks izlozētas astoņas, kuru autori saņems balvas no ēdināšanas uzņēmumiem.

Vairāk informācijas par īpašo sezonas piedāvājumu un atpūtas iespējām Jelgavas apkārtnē uzziniet mājas lapā www.visit.jelgava.lv vai augstāk minētajos ēdināšanas uzņēmumos.

 

Avots: Visit.jelgava.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.