8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Klasiskās mūzikas festivālā Sensus – īpašs koncerts arī bērniem

 

15. jūlijā plkst. 14.00 koncertzālē Lielais dzintars festivāla Sensus ietvaros noritēs stundu garš simfoniskās mūzikas koncerts pašiem mazākajiem klausītājiem, kā arī viņu vecākiem. Dzīvīgo un iztēli rosinošo muzikālo programmu ievadīs Mihaila Gļinkas operas “Ruslans un Ludmila” uvertīra, kas bērnus aizraus kā debesīs virpuļojošs lidojošais šķīvītis.

Programmas veidotāji koncertā iekļāvuši arī mūžam mainīgā krievu komponista-hameleona Igora Stravinska baleta “Ugunsputns” fragmentus, kuros vēstīts par Nemirstīgā Kaščeja un varonīgā caradēla konfliktu attiecībā uz daiļu ķēniņmeitu. Koncertu vēl krāšņāku padarīs glāsmainie valši no operas “Rožu kavalieris”, ko sacerējis valšu karalis, ironiskais un omulīgais dienvidvācietis Rihards Štrauss.

Kā mazajiem, tā lielajiem klausītājiem būs iespēja baudīt ne tikai emocijām bagātas kompozīcijas, bet arī spožu vijolnieka solospēli, kas izskanēs divās daļās no Pētera Čaikovska populārā Vijolkoncerta. Šo opusu sapņo atskaņot teju visi vijolnieki, taču tā īsteni pa spēkam tas ir tikai pašiem labākajiem, pie kuriem pieder festivāla Sensus pasaulslavenais viesis Sergejs Krilovs.

Koncerta noslēgumā klātesošos priecēs Emīla Dārziņa “Melanholiskais valsis”, kas, iespējams, ir pats populārākais latviešu simfoniskās mūzikas skaņdarbs.

Savukārt vēl pirms koncerta, plkst. 13.00, kā arī vēl stundu pēc koncerta visi interesenti, bet jo īpaši mazākie koncerta apmeklētāji, aicināti piedalīties mākslinieces Andas Kolosovas vadītajās radošajās darbnīcās. Tajā mākslinieces vadībā varēs apgūt ūdenī gleznošanas prasmes, kā arī būsciti pārsteigumi. Gleznošana ūdenī jeb Ebru ir neparasts glezniecības veids, kurā krāsa tiek pludināta uz īpaši sagatavota ūdens virsmas, veidojot rakstus un zīmējumus, ko pēcāk var pārnest uz papīra vai auduma. Tēlaini šī gleznošanas maniere tiek dēvēta par sirds melodijas attēlošanu uz ūdens.

Festivālu organizē koncertaģentūra Laba Mūzika un atbalsta Liepājas un Ventspils pilsētu pašvaldības, Latvijas Republikas Kultūras ministrija, Rietumu Bankas Labdarības fonds, komunikācijas aģentūra Deep White un citi.

Plašāka informācija par festivālu atrodama tā mājas lapā www.sensusfestival.com, savukārt koncertu biļetes iespējams iegādāties visās Biļešu paradīzes kasēs www.bilesuparadize.lv .

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.