6.4 C
Rīga
ceturtdien, 18 aprīlis, 2024

Ar jaunu trasi, pusmaratona distanci un plašu pasākuma programmu klāt “We Run Riga”

 
Foto: Publicitātes

Jau šajā nedēļas nogalē – 9. un 10. septembrī ar plašu pasākuma programmu un jaunumiem skrējējiem – jaunu trasi un arīdzan pusmaratona distanci – notiks rudens lielākais skrējiens Latvijā We Run Riga. Šobrīd turpinās dalībnieku reģistrācija, un darbojas EXPO punkts, kur jau reģistrējušies dalībnieki var saņemt skrējiena numura zīmes vai kreklus. Pasākums pulcēs ap 10 000 skrējēju un nūjotāju un notiek Rīgas Sporta nakts ietvarā.

Šis ir astotais skrējiena norises gads, un interese par skrējienu augusi tik lielā mērā, ka skrējiens no Mežaparka pārcēlies uz pašu Rīgas centru un notiks 11. novembra krastmalā, šķērsojot gan Vanšu, gan Akmens tiltus. We Run Riga ir daļa no lielākā pasaules skriešanas seriāla “We Run City”, ko organizē sporta inventāra un inovāciju grands Nike. Var teikt, ka jau astoto gadu ne tikai Rīga, bet arī visa pasaule šajā laikā pieder skrējējiem. Rīga ir viena no skrējienu seriāla pieturvietām, kur kopīgā startā apvienosies daudzi tūkstoši skrējēju. Seriāla pasākumi notiek arī citviet Eiropā, Āzijā un Latīņamerikā, to dalībniekiem veicot no 5 līdz 42 km garas distances. Rīgā gan garākā distance šogad ir 21 km jeb pusmaratons.

9.septembrī pasākuma programma 11. novembra krastmalā sākas jau no plkst. 16.00, kad skrējiena dalībnieki varēs sākt saņemt numuru zīmes. Īsi pēc 21.00 ar muzikālu pārsteigumu klātesošos priecēs We Run Riga vēstnesis Miks Dukurs, kas arīdzan pats startēs Nike 5 km skrējienā kopā ar Aminatu. Miks par savu motivāciju saka: “Skrienu ne dēļ rezultātiem, bet tādēļ, ka man tas liek justies labāk. Skrienu tad, kad ir laiks to darīt. Aicinu visus, kuri varbūt ikdienā arī nemaz tik regulāri neskrien, pievienoties, un kaut vai noiet to distanci.” Nike 5 km skrējienam starts tiks dots 22.04. Visu skrējienu starta laiki ir ieplānoti 4 minūtes pēc apaļās stundas – t.i., 22.04, 10.04, 13.34 utt. – šis koncepts darbojas, lai uz startu paspētu arī tie, kas vienmēr mazliet kavē.

 Apbalvošana notiks 23.30, un savukārt no plkst. 00.00 ikviens skrējiena dalībnieks varēs atpūsties “Just Do It Afterparty”. 

Svētdien, 10. septembrī, numuru saņemšana 11. novembra krastmalā sāksies no plkst. 8.00. Visas dienas garumā skrējējus, līdzjutējus, Rīgas iedzīvotājus un viesus priecēs dažādi mūziķi un grupas: “Cryin White”, Paula Dundere, “Fae”, “Nando”. Starts Baltais Protein 10 km skrējienam, nūjošanai un 21 km distancei tiks dots 10.04. Īsi pēc pusdivpadsmitiem sāksies mazuļu rāpošanas sacensības, bet ap pusdiviem – bērnu skrējiens. Pasākuma noslēdzošais būs Sportland ģimenes skrējiens, kurā aicinātas skriet ne tikai ģimenes, bet arī draugi, kolēģi un domubiedri, un tas sāksies 14.34. Pilnu pasākuma programmu, kartes un citu informāciju iespējams saņemt We Run Riga mājaslapā www.werunriga.lv Tajā atrodams arī sacensību nolikums:  http://werunriga.lv/lapa/nolikums

Abu dienu garumā kopā ar dalībniekiem būs Nike+ Run Club, kas palīdzēs ar padomiem un praktisku vingrinājumu vadību gan iesildoties skrējienam, gan no tā atsildoties. 

Vēl līdz 8. septembra vakaram darbosies We Run Riga EXPO punkts tirdzniecības centrā “Domina Shopping” (7. septembrī no 15.00 – 21.00, 8. septembrī no 15.00 – 21.00). Tajā iespējams saņemt informāciju par We Run Riga abu dienu – 9. un 10. septembra – pasākuma programmu, reģistrēties skrējienam, saņemt savu dalībnieka kārtas numuru. Tāpat šeit var pieteikties Mazuļu rāpošanas sacensībām un Sportland ģimenes skrējienam. Šī gada jaunums sagaida visus 5 km distanču skrējējus – viņu numurs būs jau uzdrukāts Nike skriešanas kreklam. Savukārt garāko distanču dalībniekiem numurus būs iespējams saņemt atsevišķi. Katrs interesents varēs izvēlēties savā īpašumā iegūt Incrediwear Latvija apģērbu ar personalizētu apdruku – izvēloties sava vārda uzdruku vai Nike ilustratīvus zīmējumus, tā savu apģērbu veidojot par unikālu. 8. septembrī no plkst. 15.00 – 19.00 papildus EXPO punkts darbosies Mūsa Motors Rīga telpās. Dalībnieki aicināti reģistrēties savlaicīgi un izmantot EXPO iespējas, lai saņemtu sev nepieciešamo informāciju un ekipējumu vēl pirms pasākuma norises dienas.

Gatavojoties skrējienam, sākot jau no aprīļa, rīdzinieki trīs reizes nedēļā Mežaparkā, Uzvaras parkā un Grīziņkalnā piedalījās skriešanas un brīvdabas funkcionālajos treniņos profesionālu treneru vadībā.

Jāatgādina, ka pirmo reizi We Run Riga (tolaik vēl ar nosaukumu Nike Riga Run) norisinājās 2010. gadā un tajā piedalījās ap 1700 dalībnieku, pagājušajā, 2016. gadā skrējienā piedalījās vairāk nekā 9000 dalībnieku. Jau otro gadu Nike Riga Run pārdēvēts par We Run Riga, pielāgojoties visas pasaules praksei. Pagājušajā gadā tika uzsākta tradīcija, kas turpinās arī šogad – pasākums notiek divas dienas. Pirmajā tā dienā norisinās Nike 5km nakts skrējiens, bet otrajā dienā notiek Bērnu skrējiens, Ģimenes skrējiens, kā arī 10km un 21km distanču skrējieni.

Sekojiet We Run Riga aktualitātēm arī sociālajos tīklos: Instagram @werunriga un Facebook @WeRunRiga, mirkļbirkas: #skrienarmums #werunriga

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.