8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Kāpēc ceļojuma laikā vajadzētu iepazīties ar vietējiem iedzīvotājiem

 

Doties uz svešu valsti un neiepazīties ar vietējiem iedzīvotājiem ir patiess grēks.

Vietējie ir labākie gidi

Vietējie iedzīvotāji labāk par visiem zina, kur viņu pilsētā vai reģionā atrodas interesantākās vietas. Ja tu iepazīsies ar cilvēkiem, kas tur ir nodzīvojuši visu savu mūžu, tu par valsti uzzināsi daudz vairāk, nekā spēs pastāstīt profesionāls gids.

Parasti tūristi tiek vadāti pa vienām un tām pašām vietām, bet vietējie iedzīvotāji no tūristu pārpildītajām vietām cenšas izvairīties. Labākās pludmales un restorāni paliek atbraucējiem neatklāti.

Nepārmaksā par ēdienu un suvenīriem

Kurš pārdevējs, gids vai restorāns negribēs nopelnīt uz naivu tūristu rēķina? Ja tev kaklā ir fotoaparāts, tu runā ar akcentu un slikti orientējies cenu piedāvājumā, tu tiksi ātri atmaskots.

Pie tam, tūristu iecienītos rajonos cenas par jebkuru pakalpojumu vai preci ir daudz augstākas, nekā citur. Te pazīšanās ar vietējiem noderēs. Viņi parādīs, kur labāk iepirkties un kur paēst.

Ietaupi uz transporta un nakšņošanas izdevumiem

Ja tu dod priekšroku mazbudžeta ceļojumiem, tad vietējie iedzīvotāji ir tavs glābiņš! Viņi var piedāvāt palikt pa nakti pie sevis vai palīdzēt atrast lētu naktsmītni. Arī “couchsurfing” pakalpojumu neviens nav atcēlis. Ja drosmes netrūkst, var pārvietoties ar stopiem.

Vietējās dzīves izzināšana

Patiesi iepazīt jaunu valsti vai pilsētu nav iespējams, ja nezini, ko ikdienā dara vietējie iedzīvotāji. Jā, vēsturiski fakti un apskates objekti ir labi, bet dienas pavadīšana kopā ar vietējo iedzīvotāju ir daudz interesantāka. Tā tu ne tikai izzini valsts vēsturi, bet saproti arī esošo situāciju.

Runas prakse

Ja tu mēģini iemācīties kādas valsts valodu, tad komunikācija ar vietējiem iedzīvotājiem būs labākā prakse. Tā tu sapratīsi vārdu izrunu un paplašināsi vārdu krājumu. Pat dažu dienu laikā tu vari uzlabot savas valodu prasmes!

Ceļo, iepazīsties un gūsti jaunus draugus!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.