8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

10 dzīves mācības, kuras padarīs tevi par veiksmīgāku cilvēku

 

Katrs cilvēks vismaz reizi dzīvē saskaras ar neveiksmi, un tā var kļūt par labu mācību. Zini, kas atšķir veiksmīgus cilvēkus no visiem pārējiem? Tas, kā viņi reaģē uz neveiksmēm. Iegaumē dažus svarīgus noteikumus, un arī tev tas izdosies.

Pats grūtākais ir pirmais solis. Kad tu vēlies sasniegt kaut ko ievērojamu, tad pirmais solis būs pats grūtākais. Pat biedējošs. Bet, ja tu uzdrošinies to spert, nemiers un bailes sāk izgaist.

Viss labais prasa laiku. Un arī panākumi prasa daudz laika un pūļu.

Aizņemtība nenozīmē produktivitāti. Paraugies uz cilvēkiem tev apkārt. Visi šķiet tik aizņemti, skraida apkārt no tikšanās uz tikšanos un pastāvīgi kaut ko dara. Bet, vai viņu darbības dāvā rezultātu? Panākumi nav saistīti tikai ar kustību un darīšanu. Tie ir atkarīgi arī no tā, cik efektīvi un produktīvi tu pavadi savu laiku. Tev ir tikpat daudz stundu diennaktī, cik pārējiem. Izmanto šo laiku prātīgi.

Tev vienmēr būs mazāk kontroles, nekā tu vēlies. Tavos spēkos nav kontrolēt visu. Taču tu vari kontrolēt to, kā tu uz to reaģē. Tava reakcija pārvērš kļūdu par pieredzi. Tu nevari uzvarēt katrā cīņā, bet ar pareizo attieksmi tu vari uzvarēt karā.

Tu asociējies ar apkārtējiem. Tev ir jātiecas ap sevi pulcēt cilvēkus, kuri tevi iedvesmo un motivē būt labākai. Kā ir ar cilvēkiem, kuri velk tevi uz leju? Kāpēc tu ļauj viņiem būt daļai tavas dzīves? Jebkurš, kurš liek tev justies bezjēdzīgam, trauksmainam un iznieko tavu laiku, padara tevi par potenciālo neveiksminieku. Dzīve ir pārāk īsa, lai komunicētu ar tādiem cilvēkiem.

Tavas lielākās problēmas dzīvo tavā prātā. Gandrīz visas problēmas rodas tādēļ, ka tu ceļo laikā – atgriezies pagātnē un nožēlo kaut kādas darbības  vai arī dodies uz nākotni un satraucies par notikumiem, kuri vēl pat nav bijuši. Kad tu to dari, tu aizmirsti par vienu lietu, ko tu vari kontrolēt – savu tagadni.

Tavam pašvērtējumam jānāk no iekšienes. Kad tu jūties labāk tāpēc, ka salīdzini sevi ar citiem, tu vairs neesi savas dzīves saimniece. Pārstāj to darīt un nepārdzīvo par apkārtējo viedokli. Tu pati veido savu dzīvi un pašvērtējumu veido no iekšienes.

Ne visi tevi atbalstīs.Daži cilvēki apvīs tevi ar negatīvu, pasīvu, agresīvu un skaudīgu attieksmi. Tu nevari gūt atbalstu no visiem un tu noteikti neesi tādā situācijā, lai tērētu savu laiku un spēku to cilvēku pārliecināšanā par pretējo. Viņus vienkārši vajag ignorēt.

Pilnība neeksistē. Nepadari pilnību par savu mērķi. Tās nav, un visi cilvēki pieļauj kļūdas.

Bailes ir nožēlas avots. Nebaidies riskēt. Bail no neveiksmes? Tas nav tas, no kā būtu jābaidās. Atceries: šausmīgākais ir ļaut nomirt sev iekšienē, kamēr ārēji tu vēl dzīvo.

 

Materiāli rakstam no portāla „Power of Positivity”.

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.