2.2 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Skolnieces pasniedz dārzeņus un augļus stilīgi un izveido savu uzņēmumu

 
Attēls: Personīgais arhīvs

  “Kā gan apēst bieti, kāli, kartupeli vai kāpostu stilīgi un ērti? Tā, lai tas nesarežģī manu dienu, bet gan tikai padara to košāku, sniegdams īstās dabas vērtības un neatkārtojamu garšu?” šo jautājumu noteikti ne reizes vien esat sev jautājuši ikdienas skrējiena laikā. To uzdeva sev arī trīs 11. klases skolnieces no Rīgas Valsts 3. ģimnāzijas.

Pēc vairākiem eksperimentiem un mēģinājumiem viņas atrada atbildi uz šo problēmu un radīja produktu, kas ir mainījusi dārzeņu patērēšanas veidu. Tagad šīs skolnieces ir dibinājušas skolēnu mācību uzņēmumu “Fleurs et Chips”, lai ar savu risinājumu iepazīstinātu ikvienu – arī Tevi!

Kas tad ir šis īpašais produkts?

Tie ir augļu un dārzeņu čipsi, kurus meitenes gatavo, neizmantojot nekādas ķimikālijas un eļļu!

“Līdzīgi produkti jau tiek piedāvāti lielākajos pārtikas veikalos, taču bez izņēmuma visi piedāvātie augļu un dārzeņu čipsi ir pagatavoti, izmantojot eļļu, konservantus un e-vielas. Taču mēs esam atklājušas veidu, kā , kaltējot plāno augļu un dārzeņu šķēlīti, padarīt kraukšķīgu un garšīgu bez šīm mākslīgajām vielām, tāpēc varam droši apgalvot, ka mūsu produkts ir 100% dabīgs dārzenis.”

70 % Latvijas iedzīvotāju ēd mazāk augļus un dārzeņus, nekā nepieciešams. Tas bojā gan mūsu fizisko, gan garīgo veselību, tāpēc esam mazāk uzņēmīgi pret slimībām un saskaramies ar biežām garastāvokļa maiņām. Taču ikdienā ne vienmēr pietiek laiks maltītē izmantot dārzeņus, tāpēc nereti roka stiepjas pēc kompaktiem, taču neveselīgiem, cukurotiem un eļļainiem našķiem.

“Mūsu produkts ir radīts, lai pavisam viegli, ērti un stilīgi jebkurš var saņemt ikdienā nepieciešamos vitamīnus, neuzņemot papildu taukus un konservantus. Turklāt zemie gatavošanas grādi un dabīgās piedevas ļauj mūsu čipsus lietot arī vegāniem un svaigēdājiem,” saka “Fleurs et Chips” komanda.

Attēls: Personīgais arhīvs

Šīs meitenes ir guvušas vairākus ievērības cienīgus sasniegumus uzņēmējdarbībā. Pirms gada viņas ieguva 2. vietu uzņēmējdarbības konkursā “Bizness 24H”, bet šogad guvušas sasniegumus Junior Archievment Latvija organizētajos tirdziņos. Tagad meitenes piedalās Jauno Uzņēmēju Dienās, kas no 10. līdz 12. maijam pulcēs labākos Latvijas skolēnu mācību uzņēmumus.

Tāpat par lielu sasniegumu meitenes uzskata apjomīgos pasūtījumus uzņēmumiem un eksporta sūtījumus uz Lielbritāniju, Belģiju, Krieviju un citām valstīm.

Meitenes savā straujajā attīstībā saka paldies Junior Archievment Latvija par iespēju dibināt skolēnu mācību uzņēmumu un programmai Start Strong 3+3 par mācībām pusgada garumā, kas ļāva viņām ceļā uz saviem sasniegumiem saņemt profesionālas konsultācijas un palīdzību no jomas speciālistiem.

Ja arī tu vēlies nobaudīt šo veselīgo bezgrēka našķi, apmeklē viņu stendu 11. maijā Jūrmalā, TC KORSO, kur meitenes piedāvās iegādāties čipsus Jauno Uzņēmēju Dienu ietvaros, vai arī sazinies ar viņām facebook un instagram (@ziediuncipsi).

 

Autors: Fleurs et Chips 08.05.2018

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.