15.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Kā iemācīties ikdienā priecāties par sīkumiem?

 

Noskan modinātāja signāls. Ir pienācis laiks rīkoties. Ikrīta rutīna, darbs, ātras uzkodas, darbs, pusdienas, darbs, vakara rutīna, nogurums, miegs, pēc tam viss sākas no jauna. Nav pārsteidzoši, ka mūsdienās cilvēks, kurš skrien pa šādu noslēgtu loku, cieš no nervu sistēmas darbības traucējumiem. Nav iespējams katru dienu visu kontrolēt un saglabāt harmoniju sevī, neraugoties uz to, ka pastāv veidi, kā sakārtot domas. Pamēģini mainīt pasaules uztveri, padarīt dzīvi jautrāku un pārdomātāku. Iemācies koncentrēties uz pozitīvajiem brīžiem, kuri visu laiku notiek apkārt, bet mēs ne vienmēr tos ievērojam.

Tagad ir īstais laiks. Tieši tagad. Paraugies apkārt. Apskati visus sīkumus, par kuriem tev būtu jājūtas pateicīgai. Ko tu redzi? Pieraksti to. Piemēram, kādas šodien ir skaistas debesis, vai to, ka tev šodien ir uzvilkta skaista kleita, kuru tu nopirki ar lielu atlaidi, vai to, kā tu garšīgi paēdi pusdienas. Murrā uz palodzes kaķis, suns grib rotaļāties. Tas viss ir tev, tāpēc pacenties atrast brīdi, lai papriecātos par šiem sīkumiem, pirms ikdienas rutīna liek tev to visu aizmirst.

Izlem, kas ir pats svarīgākais. Paņem tīru papīra lapu, pieraksti svarīgākos cilvēkus un savas dzīves mērķus. Padomā par tiem, kam tu esi labākā dāvana. Tas būs nākamais solis. Apbalvo sevi par katru mazo uzvaru šajā ceļā. Pieraksti to. Tas nāks tikai par labu, ja tu ļausi sev novērtēt dzīvi un būt pateicīga par katru priecīgo un laimīgo brīdi.

Atrodies kustībā. Ir pierādīts, ka fiziskās aktivitātes atstāj milzīgu iespaidu gan uz ķermeni, gan uz psihisko veselību. Atvēli ikdienā laiku ātrām pastaigām. Biežāk ej ārā. Pievērs uzmanību tam, ka sir apkārt. Novērtē putnu dziedāšanu, dabas skatus un jebko, kas notiek apkārt. Novērtē sīkumus un daudz kas uzreiz nostāsies savās vietās.

Neļaujies negatīvismam. Zini, tu esi vērtīgs cilvēks, un vismaz viens cilvēks tavā dzīvē tā noteikti domā. Pieraksti to. Vismaz savā prātā. Padari par savu mērķi katru dienu izturēties pret apkārtējiem ar laipnību. Tas ir tik vienkārši – pateikt “paldies”, palaist kādu apsēsties sabiedriskajā transport vai palīdzēt uznest kaimiņienei smagās iepirkumu somas.

Izslēdz datoru un telefonu. Ieslēdz nomierinošu mūziku, atver labu grāmatu, atslēdz apkārtējo pasauli. Vismaz uz īsu brīdi. Vienkārši padomā un iegaumē labas lietas. Pat divas minūtes meditācijas palīdzēs tev ar prieku izdzīvot šo dienu.

Dzīve ir pilna ar brīnišķīgiem un maziem prieciņiem, kurus mēs pavisam viegli varam palaist garām. Veltī laiku tam, lai paskatītos apkārt un novērtētu visus labos un skaistos brīžus. Tas ir svarīgi. Jā, dzīvē ne vienmēr viss ir vienkārši. Nemeklē pilnību sevī vai kādā citā. Radi jaunus brīžus un priecājies par tiem!

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.