8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Citrons vai kurkuma? Savādās kontracepcijas metodes, kuras labāk nemēģināt

 

Attīstītās valstīs var izvēlēties dažādas kontracepcijas metodes: tabletes, prezervatīvus, spirāles, plāksterus, implantus… Visi tie ir droši un uzticami. Taču dažos pasaules nostūros sievietes izmanto metodes, kuru efektivitāte nav pierādīta un tās pat kaitē veselībai. Portāls „Cosmopolitan” ir apkopojis veselu sarakstu ar savādiem piemēriem.

Ābolu etiķis

Dažos Moldovas reģionos sievietes pēc dzimumakta ievieto vagīnā vati, kas ir izmērcēta ābolu etiķī. Tiek uzskatīts, ka skābe nogalina spermotozoīdus un novērš grūtniecības iestāšanos. Pie tam, šī metode esot dabiska (!) un lēta. Būtībā, šīs sievietes vienkārši bojā savu dabisko mikrofloru, palielinot risku iegūt infekcijas saslimšanas.

Ziepju ūdens

Mjanmā dažas sievietes pēc dzimumakta mazgājas ar ziepju ūdeni, lai izskalotu no sevis spermu. Pirmkārt, tas ir neefektīvi. Otrkārt, ziepju izmantošana organisma iekšienē noved pie iekaisumiem un mikrofloras līdzsvara izjaukšanas.

Antiseptiķis

Šo metodi izmanto sievietes Šrilankā pēc pārtrauktā dzimumakta. Tiek uzskatīts, ka šis dezinfekcijas līdzeklis ir spējīgs nogalināt kaitīgās baktērijas, spermotozoīdus un novērst infekcijas. Diemžēl, tas nestrādā, tikai rada kairinājumu.

Kola ar aspirīnu

Populāra metode Angolā: izdzert glāzi kolas reizē ar divām aspirīna tabletēm un novērst grūtniecības iestāšanos. Dažas sievietes vēl uzsilda dzērienu. Diemžēl, šī metode drīzāk novedīs pie sirdstriekas, nekā pie atbrīvošanās no spermatozoīdiem.

Citrons

Dažās valstīs pēc seksa sievietes vagīnā ievieto citrona šķēli. Princips ir tāds pats, kā gadījumā ar ābolu etiķi.

Kurkuma

Tagad šī metode netiek īsti izmantota, bet 70.-80.gados Nepālā bija diezgan populāra. Nākamajā rītā pēc seksa bija jāsajauc trīs karotes kurkumas ar ūdeni un jāizdzer. Tas nav nedroši, bet kā kontracepcija ir pilnīgi bezjēdzīgi.

Mango sēklas

Šī ir sena tradīcija Jemenā. Sēklas ir jāsasmalcina, jāsajauc ar ūdeni un jāizdzer cikla piektajā dienā. Turpmāko nedēļu nedrīkst ēst medu, dzert pienu un lietot antibiotikas.

Dažādas zālītes

Metode populāra Vjetnamā – izvārīt dažādu vietējo zālīšu izlasi un izdzert novārījumu. Tas it kā neļaujot embrijam nostiprināties. Tādā veidā gan var iegūt problēmas ar nierēm un aknām, bet uz iespējamo grūtniecību tas gan nekādu iespaidu neatstāj.

Savāda tā pasaule, vai ne?

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.