10.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Māris Šlēziņš kopā ar meitu “uzlādējas” Jūrmalā

 

Pateicoties Pasaules ielu vingrošanas federācijas dibinātājam un vadītājam Mārim Šlēziņam, Latvijas vārds ir ierakstīts pasaules ielu vingrošanas kartē. Tomēr darbs pie jauniem mērķiem un projektiem neapstājas, tādēļ kā atzīst pats Māris, pēc saspringtas darba dienas, viņš nereti dodas vienatnē izvēdināt galvu.

Lai gan Māris dzīvo Babītē, sirdī viņš sevi uzskata par jūrmalnieku: “Man ļoti patīk Jūrmala, es daudz laika laika brīvdienās pavadu Jūrmalā – vasarā, rudenī, ziemā, pavasarī. Man patīk Jūrmalas svaigais gaiss, dodos uz turieni gan pastaigāties vienatnē, gan paskriet, pabraukt ar velosipēdu, ar bērnu braucam uz Dzintaru mežaparku. Es labprāt dodos uz Jūrmalu izstaigāties arī viens pats, piemēram, pēc garas darba dienas, kad gribas izvēdināt galvu. Var pastaigāt pa Jomas ielu, arī ziemā, pēc tam pa izgaismoto koka celiņu gar jūru – tur sanāk tāds pusstundu garš aplis. Izriņķoju divus tādus apļus asinsritei un pēc tam braucu mājās gulēt, un ir salds miegs.”

Arī pirmo Adventi Māris sagaidījis kopā ar meitu Jūrmalā, aktīvi baudot ziemīgo gaisu un braucot ar ragavām gar jūru un dodoties īstā ekspedīcijā, lai pārliecinātos, kādas dabas bagātības šajā gadalaikā glabā 3,1 km garā Slokas ezera taka.  Kā atzīst sportists, abus īpaši iepriecinājuši pa ceļam atrodamie dažādie sportisku aktivitāšu rīki – šūpoles, līdzsvara koks, kāpelēšanas objekti, kas īpaši priecējuši tieši jaunāko paaudzi. Māris saka: “Tās takas ir tiešām foršas, vajag tikai silti saģērbties, un tas ir ļoti labs piedzīvojums. Man bija grūti meitu pierunāt, bet, kad tur aizbraucām, ļoti patika. Tur ir vērts aizbraukt, ja gribas mierīgu pastaigu. Varbūt no Rīgas tas ir patālāk, bet ir to vērts, un es ticu, ka jebkurā gadalaikā tur priekš sevis kaut ko var atrast.”

Kā atzīst pazīstamais kulta sporta veida tēvs, viņš lieliski pārzina arī Jūrmalas viesnīcu piedāvājumu – un pats lēš, ka pabijis teju visās, jo viņam ļoti patīk nedēļas nogales pavadīt, nesteidzīgi atpūšoties jūras tuvumā. Pēc sportista domām, ģimenei ar bērniem piemērotākā ir Semarah Hotel Lielupe: “Šī noteikti ir bērniem visdraudzīgākā viesnīca. Te ir gan Bērnu klubs, kur patiešām ir, ko darīt, gan plašums, skaists skats un ļoti labs restorāns. Pārītim romantikas ķeršanaies varbūt ieteiktu ko citu, bet ģimenēm ar bērniem šī viesnīca ir ļoti piemērota.” Viņš arī norāda, ka kamēr mammas un tēti peldas Wellnesscentra baseinā, Bērnu klubā pieredzējis personāls  bērnus gan pieskata un izklaidē. Tur esot gan koša un mīkstām rotaļlietām bagāta spēļu istaba pašiem jaunākajiem viesiem, gan aktivitāšu zona džungļu stilā vecākiem bērniem un interaktīvo spēļu zona, kas ļauj ne tikai izklaidēties, bet arī mācīties.

Lai gan Māris Jūrmalā uzturas tik bieži, ka īsti pārsteigt viņu nevarot, viens atklājums gan pēdējās brīvdienās bijis: brīvdienu noslēgumā Māris iegriezies Aspazijas mājā Dubultos, kur dzejniece dzīvojusi mūža pēdējos desmit gadus. Tur šobrīd skatāma interaktīva ekspozīcija “Aspazija atgriežas Dubultos”, ar kuras starpniecību sastapt izdevies pašu namamāti. Proti, hologrammas veidā klātienē varējis satikt gan pašu Aspaziju, gan viņas uzticamos draugus kaķus. “Man tur ļoti patika, un meitai arī – var just, ka ir padomāts, lai ikvienam muzeja apmeklētājam būtu interesanti,” saka Māris. Abi ar meitu apmeklējuši arī lielākā Gaismas parka atklāšanu Jūrmalā, kurā līdz pat 5.janvārim notiks radošās darbnīcas, rotaļas un citas aktivitātes ģimenēm ar bērniem.

06.12.2018.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.