1.1 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

10 Dailes teātra izrādes iespējams noskatīties internetā pilnīgi bez maksas! (+VIDEO)

 

Kamēr Dailes teātrim ir liegta iespēja demonstrēt izrādes uz skatuvēm, tas atver digitālo izrāžu arhīvu, piedāvājot noskatīties desmit iestudējumus.

Sadarbībā ar Latvijas Televīzijas īstenoto projektu “Teātris.zip” Dailes teātris ir padarījis pieejamas skatīšanai internetā desmit izrādes, no kurām trīs paredzētas bērnu auditorijai – 2011.gadā Lauras Grozas-Ķiberes iestudētā “Vārnu ielas republika”, 2016.gadā Pētera Liepiņa iestudētā “Jērādiņa”, 2014.gadā iestudētā Grozas-Ķiberes “Pīters Pens”.

Video

Vienlaikus Dailes teātris skatītājiem piedāvā arī divus mūziklus – režisores Ineses Mičules 2011.gadā iestudēto “Marlēnu” un režisora Dž.Dž.Džilindžera 2013.gadā iestudēto “Oņeginu”.

Tāpat var noskatīties tādas dramatiskās teātra izrādes kā režisora Dž.Dž.Džilindžera 2010.gadā iestudēto “Mariju Stjuarti” un 2015.gadā iestudēto izrādi “Saules bērni”, režisora Regnāra Vaivara 2010.gadā iestudēto izrādi “Aija pēc Jaunsudrabiņa”, režisora Mihaila Gruzdova 2016.gadā iestudēto “Granātu krāsas aproce” un 2016.gadā režisora Dmitrija Petrenko “Iespējamo tikšanos”.

Izrādes ir skatāmas Dailes teātra sociālā medija “YouTube” kontā, bet pilns izrāžu saraksts un plašāka informācija par iestudējumiem atrodama teātra mājaslapas īpašajā sadaļā “www.dailesteatris.lv/starpbridis”.

Kā pavēstīja Leimane, šis ir īslaicīgs projekts. Izrādes būs pieejamas aptuveni mēnesi – laikā, kamēr valstī ir izsludināta ārkārtējā situācija un apmeklēt teātri klātienē nav iespējams.

Autors: nozare.lv

21.03.2020.
 

2 KOMENTĀRI

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.