4 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Lieldienu rotājumi Siguldas novadā pirmo reizi atrodami ne tikai pilsētas centrā, bet arī meža takās, aicinot laiku pavadīt pie dabas

 

Šajā pavasarī Lieldienu rotājumi Siguldas novadā pirmo reizi atrodami nevis kā ierasts pilsētas centrā, bet arī meža takās, aicinot laiku pavadīt pie dabas un distancējoties tā sameklēt. Lieldienu dekorācijas šogad, lai arī attālināti darbojoties katrs savās mājās, radījuši Siguldas novada Mākslu skolas “Baltais flīģelis” audzēkņi.

Pielāgojoties jaunajam režīmam, kad ikdienu pavadām atbildīgi, ievērojot piesardzību, iesākusies Lieldienu nedēļa. Dienas kļuvušas garākas par naktīm, daba sākusi mosties – viss notiek kā ierasts. Tomēr ārkārtējā situācija valstī ieviesusi zināmas korekcijas mūsu ikdienā – mēs strādājam no mājas, lielāko daļu laika pavadām savā dzīvesvietā, nesatiekam draugus tik bieži kā ierasts un arī Lieldienas svinēsim šaurā ģimenes lokā. Simbolizējot tieši šo sajūtu, šogad dabā svētku laikā mājvietu raduši krāšņi putni, kas pagaidām savas dienas vada būros līdzīgi kā mēs.

Pavadot laiku atbildīgi un piesardzīgi, ikvienam ir iespēja nostāk no pilsētas centra nesteidzīgi apmeklēt vairākas vietas, kurās atrodamas simboliskās Lieldienu olas. Lai ikviens no mums uz mirkli atgrieztos bērnībā, kad Lieldienu rītā skrējām meklēt zaķa slēptās olas, arī tagad zelta olas ar krāšņajiem putniem būs jāatrod pašiem – gan maziem, gan lieliem. Mēs ikkatrs esam atbildīgi par vīrusa ierobežošanu, tādēļ aicinām izvērtēt laiku, kurā doties dabā, lai nedrūzmētos un neapdraudētu viens otru. Šā iemesla dēļ Siguldas novada pašvaldība lielāko daļu Lieldienu dekorācijas nolēmusi izvietot ārpus pilsētas centra, augstu koku zaros, lai mazinātu kontaktu ar vides objektiem.

Zelta būros Lieldienu olu veidolā esošos putnus apgleznoja Mākslu skolas “Baltais flīģelis” audzēkņi, kas ar prieku iesaistījās šajā iniciatīvā, lai uz brīdi atgrieztos mākslas krāšņajā pasaulē, kas nu jau vairākas nedēļas palikusi aiz “Baltā flīģeļa” slēgtajām durvīm. Savukārt S! simbolu, kas atgriezies Svētku laukumā rotājies Lieldienu noskaņās, jaunās krāsās ietērpusi māksliniece Zinaīda Ceske.

Autors: Siguldas novada pašvaldības

08.04.2020.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.