13.5 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Dabas krāsu terapija tumšajā Latvijas ziemā

 

krasu-kalni

Mūsu ikdienu, omu un labsajūtu ietekmē dažādi ārējie apstākļi un viens no tiem ir krāsas. Ar krāsām mēs piepildām savus interjerus, izceļam savu unikalitāti ģērbšanās stilos un krāsās mēs ietērpjam savas emocijas, piemēram, sarkana krāsa ir mīlestība, zila krāsa ir cerības, dzeltena ir prieks. Viskrāšņākā krāsu bagātība ir rodama dabā un, kā reiz sen teicis angļu rakstnieks Leihts Hants (Leight Hunth), “Krāsas ir dabas smaidi”. Kad Latvijas krāsas snauž ziemas miegā, Novatours iesaka doties dabas krāsu terapijas meklējumos uz ārvalstīm.

Viens no tuvākajiem, siltākajiem un krāsainākajiem ceļojumu galamērķiem, kur mūsu ziemā rast vasaras sauli, ir visvecākā no Kanāriju salām Fuerteventura. Fuerteventura lepojas ne tikai ar varavīksnes cienīgu krāsu gammu, bet arī ar tās smilšu pludmalēm, kas stiepjas vairāk nekā 150 kilometru garumā.

“Fuerteventura ir patiesi lieliska. Ne tikai salas pludmales ir īpašas cienības vērtas. Noteikti ir jāizbauda arī tās īpašais vīns un siers. Pirms neilga laikā viesojāmies Fuerteventurā un kā ekskursija tika piedāvāta viesošanās kazu fermā. Nolēmām doties un, esot fermā, vēlējāmies nobildēties uz kaziņu fona. Kad to darījām, notika neticamais – tieši tajā brīdī vienai no kaziņām dzima kazlēns! Visiem par pārsteigumu un neaprakstāmu prieku, fermas īpašnieks piedāvāja nosaukt kazlēnu mūsu valsts vārdā. Tā nu tagad Fuerteventura dzīvo kazlēns vārdā Latvija,” stāsta Novatours rezervāciju menedžere Kristīne Rosmane.

  1. Zilā krāsa – miers, drošība un pārliecība

Zilā krāsa simbolizē mieru, iekšējo drošību un pārliecību. Tās klātesamība palīdz mazināt stresu un satraukumu, kas bieži vien piezogas ikdienas straujajā ritmā, it sevišķi ziemas laikā, kad esam iegrimuši darbos un pienākumos. Kanāriju salu grupas sala Fuerteventura par zilās krāsas klātesamību sūdzēties nevar, jo to no visām pusēm apskalo dzidrie un zilganzaļie Atlantijas okeāna ūdeņi, kas kopā ar pašu salu ir iekļauti UNESCO Pasaules biosfēras rezervātu tīklā. Fuerteventura aicina zilo krāsu ielaist dvēseles dziļumos, ļaujoties kādai no ūdens izpriecām – niršana, sērfošana, makšķerēšana, laivošana, slīdēšana ar SUP dēli vai gaisa un ūdens spēku ķeršana ar pūķi – it viss šeit ir iespējams un emocijas ir paliekoši dziļas.

  1. Brūni bēša krāsa – labklājība un kvalitāte

Brūnā krāsa ir psiholoģiska komforta krāsa un tā tiek saistīta ar dzīves stabilitāti, kvalitāti un izaugsmi. Tās klātesamība ikdienā palīdz apslāpēt negatīvās emocijas, dodot vietu mieram un rāmumam. No Āfrikas krastiem netālu esošā Kanāriju sala Fuerteventura aicina uzņemt šīs, tik nozīmīgās, sajūtas, lai tās palīdzētu veidot labāku ikdienu, savās gaiši brūno toņu pasakainajās smilšu pludmalēs vai tumšo toņu vulkāniskajos plašumos. Tomēr ikviens patiess Fuerteventuras iedzīvotājs lepojas un noteikti ieteiks ļauties mieram salas lielākajā lepnumā – smilšu pludmalēs, kas kopumā stiepjas vairāk nekā 150 kilometru garumā, kas Kanāriju salu grupai nav ļoti raksturīgi, jo visas no šīm salām veidojušās vulkānisku izvirdumu rezultātā un tāpēc lielākoties pārsteidz ar vulkāniskiem klajumiem, kas atgādina pastaigu pa Mēnesi.

  1. Dzeltena krāsa – prieks un jautrība

Dzeltenā krāsa ir pacilājoša, iedvesmojoša un radoša krāsa, kas tiek asociēta ar jautrību, nepiespiestību un prieku. Ja dzeltenā krāsa ietērpj un papildina ikdienas gaitas, tā iedvesmo, palīdz radīt jaunas idejas un projektus. Dabas dzeltenā krāsa slēpjas aiz saules stariem, kas palīdz cilvēkiem arī uzņemt D vitamīnu. Saule patiesi lutina Kanāriju salas un to skaitā arī Fuerteventuru, kur ir vidēji 3000 saulainu dienu gadā. Saulainās debesis, maigā gaisa temperatūra (no +22 līdz +25  С°) un siltais ūdens rada nevainojamus apstākļus, lai baudītu un ļautos dzeltenās, brūnās un zilās krāsas terapijai visā to bagātībā.

  1. Sarkana krāsa – pārliecinātība un mīlestība

Sarkanā krāsa ir darbības krāsa, kas iedvesmo rīkoties, darboties un palīdz uzlādēties ar neredzamu enerģijas lādiņu, rotot pārliecinātību par ieplānoto. Vienlaicīgi tā ir arī emociju krāsa un saistās ar romantiskām jūtām, iemīlēšanos un mīlestību. Fuerteventuras sarkanā krāsa slēpjas tās īpašajā vīnā. Šeit tiek ražots Malvāzijas vīns, kurā iekapsulēta Kanāriju salu neatkārtojamā garša un šarms, ko veidojusi saules, okeāna un vulkāniskās augsnes mijiedarbība. Vīna samtainā garša un niansētā bagātība nemanāmi ievīs savos valgos, liekot labsajūtā aizmirst ikdienas rūpes, atbrīvojot vietu jauniem plāniem un idejām.

  1. Baltā krāsa – pilnība un nevainojamība

Baltā krāsa emociju pasaulē tiek saistīta ar tīrību, skaidrību, nevainojamību, pilnību, kā arī jaunu sākumu. Ja baltā krāsa piepilda ikdienu, tā palīdz veicināt atklātību, izaugsmi un radošumu. Fuerteventuras baltās krāsas nēsātājas ir kaziņas, pateicoties kurām arī top gardais kazas piena siers Majorero. Cilindriskās formas baltais gardums nevainojami papildina gan brokastu galdu, gan vieglu uzkodu plati un ir baudāms gan viens pats, gan kopā ar ievārījumu vai sāļiem papildinājumiem, sniedzot pilnības, nevainojamības un jaunu sākumu iedvesmu.

  1. Zaļa krāsa – jaunas idejas un harmonija

Zaļā krāsa simbolizē mieru un harmoniju, bet krāsu psiholoģijā tā tiek saistīta ar skaistām emocijām un labsajūtu, tiek norādīts, ka tās klātesamība ikdienas solī palīdz kopt, attīstīt un pilnveidot mīlestības jūtas. Lai arī Fuerteventura nevar lepoties ar grandioziem zaļojošiem mežu plašumiem, jo tā ir vulkāniska sala, tā var lepoties ar alveju, no kuras tiek gatavoti un plaši eksportēti kosmētiskie līdzekļi, kaktusiem un palmām, kuru zaļojošais spēks virmo visā salā. Latvijas ziemā šīs zaļošana noteikti dāvās nepieciešamo jūtu un emociju harmoniju, palīdzot uzkrāt skaistās un labās sajūtas.

 
Par „Novatours”
„Novatours” ir vadošais tūroperators Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, kura kapitāls un finanšu resursu avoti atrodas Baltijas valstīs un ASV, kas nodrošina šodien iegādāto pakalpojumu stabilitāti arī nākotnē. Tūroperators organizē brīvdienu un ekskursiju braucienus ar čarterlidojumiem. „Novatours” garantē kvalitatīvus, uzticamus un drošus ceļojumu risinājumus pat uz vistālākajiem galamērķiem.
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.