13.5 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Gūsti prieku mīļdzīvnieku izstādē “PetExpo 2017”!

 

 Dzīvnieku draugi un ģimenes ar bērniem jau 18. un 19. martā ir aicināti apmeklēt iemīļoto mājdzīvnieku un zooindustrijas izstādi “PetExpo 2017” Ķīpsalā. Aizraujošas demonstrācijas, spraigas sacensības, retu un pat jaunizveidotu šķirņu suņi un kaķi, kā arī daudz citu mīļdzīvnieku!

 “Jau tradicionāli katru gadu dzīvnieku izstāžu sezonu ievaukšķina un ieņaudina lielākā dzīvnieku pavasara izstāde “PetExpo”. Tās ir skaistuma sacensības suņiem un kaķiem, tās ir aizraujošas suņu gudrības demonstrācijas, tā ir iespēja vienuviet redzēt visdažādākos mājas mīluļus, tā ir pilnvērtīga un aizraujoša atpūta visai ģimenei,” stāsta Latvijas Kinoloģiskās federācijas (LKF) prezidente Vija Klučniece.

 Izcili un paklausīgi suņi

Katru izstādes dienu par labākā titulu cīnīsies apmēram 1600 suņi, kopā vairāk nekā 3000 ķepaiņu no 14 valstīm. Viskuplākajā skaitā būs suņi no Latvijas, ievērojams skaits arī no Somijas, Krievijas un Igaunijas. Uz izstādi ieradīsies ķepaiņi pat no Spānijas, Itālijas, Čehijas un pirmo reizi arī no Indijas! Divu dienu laikā Ķīpsalā varēs redzēt 231 šķirni – arī tādas retas kā saluki jeb persiešu vējasuns azavaku un japāņu cīņu suni tosu. Turklāt būs virkne arī jaunizveidotu šķirņu – Terceiras bārdainais suns, Bohēmijas aitusuns un citas, kurām vēl priekšā garas šķirnes atzīšanas procedūras.

Vissīvākā cīņa par labāko šķirnes pārstāvi notiks labradoru un zeltaino retrīveru starpā. Kupli pārstāvēti būs arī šnauceri, nerejošie suņi basendži, Bernes ganusuņi, angļu kokerspanieli un franču buldogi. Pat tāda reta šķirne kā Tulearas kotons, kurai Latvijā reģistrēts tikai viens pārstāvis, izstādē būs pārstāvēta kuplā skaitā!

 Paralēli sacensībām abās izstādes dienās varēs vērot iespaidīgus suņu paklausības un sporta veidu demonstrējumus, cirka studijas priekšnesumus, atraktīvas suņu šķirņu demonstrācijas un citus izklaidējošus šovus. Turklāt pirmo reizi izstādē “PetExpo” tiks demonstrēti arī kursinga elementi – suņi mērosies spēkos un ātrumā, skrienot pakaļ mākslīgajam medījumam! Pilna pasākumu programma jau drīzumā tiks publicēta izstādes mājaslapā: www.petexpo.lv

Rīgas mēra kauss

Svētdien, 19. martā, notiks Latvijas labāko suņu apbalvošana par sasniegumiem 2016. gada izstādēs. Apbalvojumus saņems arī labākās audzētavas un jaunie hendleri. Turklāt šogad tiks atjaunota kāda tradīcija – suns, kurš dzīvo Latvijā un šajā izstādē būs guvis vislabākos panākumus, saņems Rīgas mēra kausu. Kausu uzvarētājam pasniegs pats Rīgas mērs Nils Ušakovs!

Dižciltīgi un skaisti kaķi

Murrātāju fani varēs vērot spraigas sacensības, kurās kopumā piedalīsies vairāk nekā 400 kaķu, kuri pārstāvēs 26 šķirnes. Starp tiem būs Latvijā ļoti reti sastopamie Turcijas Angoras kaķi, burmillas un arī Birmas kaķi, savukārt īpaši kuplā skaitā būs jau iemīļotie ­– augumā lielie Menas jenotveidīgie kaķi. Izstādes apmeklētāji varēs vērot kaķu ekspertīzi un ieklausīties ekspertu stāstījumā gan par šķirnēm, gan par katru kaķi.

Turklāt sestdien, 18. martā, Latvijas felinoloģijas asociācija “Felimurs” atzīmēs savu 30 gadu jubileju un sveiks gan labākās audzētavas, gan aktīvākos izstāžu dalībniekus.

Mazie mīļdzīvnieki

Arī jūrascūciņa, papagailis vai sesks var būt labākais draugs un acuraugs. Tieši tāpēc izstādē vēl bez kaķiem un suņiem varēs apskatīt arī citus lielākus un mazākus mīļdzīvniekus – kazu ar kazlēniem, aitu ar melniem jēriņiem, trušus, dekoratīvos putnus, kāmjus, žurciņas, degu, nutrijas, mājas seskus, jūras krupjus un vēl citus!

Mājdzīvnieks – tā ir liela atbildība!

“PetExpo 2017” ir īstā vieta, kur uzzināt vairāk par nolūkoto mājas mīluli – par šķirnes īpašībām, par tā turēšanu un kopšanu, kā arī piemērotību tieši tev un tavam dzīvesveidam. Katrs cilvēks un ģimene ir individuāla, tāpēc lēmums par mīluļa iegādi nedrīkst būt impulsīvs. Kucēnu un kaķēnu tirdzniecība izstādē nav atļauta, bet visiem būs iespēja aprunāties ar dažādu suņu šķirņu klubu speciālistiem un kaķu audzētājiem, lai saņemtu atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem un noskatītu savu mīluli.

Zoopreces par labām cenām

Vēl bez suņiem, kaķiem un citiem mājdzīvniekiem izstādē būs arī plaša zooindustrijas preču un pakalpojumu ekspozīcija. Apmeklētāji par pievilcīgām cenām varēs iegādāties dažādu dzīvnieku barību, vitamīnus, dzīvnieku kopšanas komplektus, būrīšus, dažnedažādus aksesuārus un rotaļlietas. Tāpat ikviens interesents izstādē varēs saņemt profesionāļu padomus dzīvnieku barības izvēlē un ieteikumus mīluļa veselības uzlabošanai.

Neatstāj bērnus mājās!

Dodoties uz “PetExpo 2017” noteikti ņemiet līdzi arī bērnus, jo tā būs iespēja ne tikai iepazīt lielus un mazus dzīvniekus, bet arī bez papildu maksas izpriecāties “LGK” atrakcijās un spēlēt lielās grīdas spēles – “Riču Raču”, “Cirku” un vēl citas! Vairāk: www.petexpo.lv

Izstādi “PetExpo” rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Latvijas Kinoloģisko federāciju un Latvijas felinoloģijas asociāciju “Felimurs”. Suņu izstāžu sponsors – “EUKANUBA”, kaķu izstāžu sponsors – “ROYAL CANIN”.

Seko “PetExpo” jaunumiem Facebook.com:

www.facebook.com/petekspo.lv/

Norises vieta un laiks:

  1. un 19. martā no plkst. 10.00 līdz 18.00 Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā

Ņem vērā!

Ja vēlies apmeklēt izstādi kopā ar savu suni, kas nepiedalās izstādē, pirms biļešu iegādes pie Izstāžu centra 11. vārtiem būs jāuzrāda suņa veterinārā apliecība, kā arī jāiziet veterinārā kontrole.

 Biļetes:

Pieaugušajiem – 5,50 EUR

Pensionāriem, invalīdiem, studentiem – 4,00 EUR

Bērniem no 5 līdz 18 gadiem – 3,00 EUR

Bērniem līdz 4 gadu vecumam ieeja bez maksas!

Ģimenes biļete – 13,00 EUR

(2 pieaugušie + 2 bērni vai 1 pieaugušais + 3 bērni;   

vairāk bērnu – 1,50 EUR par katru bērnu)     

Autostāvvieta – 4,00 EUR

 

Jau šobrīd biļetes var iegādāties internetā:

https://petexpo.ticketforevent.com/

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.