5.5 C
Rīga
otrdien, 16 aprīlis, 2024

Ierobežo saldināto dzērienu tirdzniecību vidusskolās visās Baltijas valstīs

 

Viens no lielākajiem Coca-Cola dzērienu ražotājiem Coca-Cola Hellenic Bottling Company paplašinājusi līdzšinējos ierobežojumus saldināto dzērienu tirdzniecībai pamatskolās, turpmāk tos attiecinot arī uz vidusskolām visās Baltijas valstīs. Šis lēmums pieņemts, lai vērstu uzmanību uz aizvien pieaugošo cukura patēriņu bērnu vidū.

Coca-Cola HBC Baltijas ģenerāldirektors Konstantīns Čukčukovs: „Lai gan uzņēmums uzticas vecāku rūpēm par bērnu uzturu, vēlamies atbalstīt vecākus, īstenojot šos ierobežojumus. Lai sasniegtu vēlamos rezultātus, aicinām arī citus saldināto dzērienu ražotājus un izplatītājus Baltijā atbalstīt tos un kopīgi iesaistīties iniciatīvas ieviešanā“.

Līdztekus tiešās pārdošanas ierobežošanai pamatskolās, vidusskolās un ģimnāzijās, uzņēmums arī aicina savus klientus iesaistīties kopīga mērķa sasniegšanā un ietekmēt potenciālo netiešo saldināto dzērienu pārdošanu izglītības iestādēs bērniem.

Saskaņā ar Eiropas bezalkoholisko dzērienu ražotāju asociācijas UNESDA vienošanos (www.unesda.eu), Coca-Cola HBC jau kopš 2006. gada ir apņēmusies ierobežot saldināto dzērienu, tostarp ledus tēju un aromatizētā ūdens, tiešo pārdošanu pamatskolās, un no 2018. gada, papildus jau esošajai likumdošanai katrā valstī, minētais ierobežojums tiks attiecāms arī uz tiešo pārdošanu vidusskolās.

 

Autors: Coca-Cola HBC Latvija 08.05.2018

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.