9.6 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Māksliniece aicina kļūt par daļu no īpaša Dziesmu svētku video projekta

 
Attēls: Publicitātes

Ikviens aicināts atstāt savu šī brīža video nospiedumu un piedalīties nebijušā mākslinieces Katrīnas Neiburgas veidotā videoklipā latviešu tautasdziesmai “Pūt, vējiņi”. Lai izbaudītu dziedātāja cienīgus slavas mirkļus un piedalītos topošajā videoklipā, interesentiem jāiedzied un jānofilmē sava dziesmas versija. To iespējams paveikt, izmantojot mobilā telefona lietotni jeb balss spēli “DzieDot”, kas radīta par godu simtgades Dziesmu svētkiem un ikvienam no nedziedātāja ļauj kļūt par dziedātāju.

Mākslinieces videoklipam iespējams nofilmēties līdz 3. jūnijam, savukārt plašākai publikai tas būs skatāmstieši pirms Jāņiem – jūnija vidū. Videoklipa muzikālajam noformējumam tiks izmantota īpaši aranžēta dziesmas “Pūt, vējiņi” versija jaunā, mūsdienīgā skanējumā.  

“Klips dziesmai “Pūt, vējiņi” būs sirsnīgs šī brīža video nospiedums, kur katrs dalībnieks dziesmas izpildīšanai būs izvēlējies sev tīkamu vietu. Skatītājam būs iespēja ielūkoties gan dažādu paaudžu pārstāvju sejās, gan viņus raksturojošā apkārtnē,kamēr visas dziedātāju balsis apvienosies vienā,” par videoklipa ideju stāsta māksliniece Katrīna Neiburga.Tāpat māksliniece pauž prieku, ka “mūsdienu tehnoloģiju attīstības rezultātā ir radusies iespēja sadziedāties cilvēkiem, kas reālajā dzīvē, iespējams,nekad nav tikušies un netiksies.”

Mākslinieces radītais video būs sirsnīgs un latvisks sveiciens Jāņos, kas atspoguļos gan dažādas Latvijas vietas, gan cilvēkus un viņu mīlestību pret dziesmu. Lai tajā nofilmētos, savā viedtālrunī nepieciešams lejupielādēt balss spēli “DzieDot”. Kad spēle atvērta un dziesma apgūta, jālieto telefona priekšējo kameru, turot telefonu izstieptās rokās, kā parādīts spēles paraugā. Vienlaikus lēni jāgriežas ap savu asi, iekļaujot video arī savu apkārtni un tās skaistumu. Kad viens automātiski izvēlēts dziesmas “Pūt, vējiņi” pantiņš būs iedziedāts, parādīsies iespēja video materiālu nosūtīt iekļaušanai kopējā klipā. Jāatceras, ka katrā video fragmentā jābūt redzamam tikai vienam dziedātājam.

Plašāka informācija par spēli un tās lejupielādes iespējām savos viedtālruņos atrodama spēles mājaslapā www.dziedot.lv.

 

Autors: Deep White 14.05.2018

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.