13.5 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Ko Latvijas iedzīvotāji zina un kā rūpējas par sirds veselību? (+VIDEO)

 

Vēl aizvien sirds un asinsvadu slimības ir biežākais mirstības cēlonis ne tikai pasaulē, bet arī Latvijā. Kādēļ? Vairums cilvēku savai veselībai pievērš uzmanību tikai akūtos gadījumos, turklāt aizvien vairāk jaunu cilvēku, kas pakļauti neveselīgam dzīvesveidam un stresam, piemeklē dažādas sirds kaites. Ko Latvijas iedzīvotāji zina un kā rūpējas par sirds veselību? “Euroaptieka” devās Rīgas ielās, lai to noskaidrotu.

“Sirds veselība ir ilgtermiņa darbs, un te nelīdzēs ātrs medikamentu kurss, lai veiktu kļūdu labojumu. Bez paša cilvēka līdzdalības savas veselības sargāšanā nekas nav panākams – nerūpējoties par savu veselību jaunībā un pusmūža gados, būs jārēķinās ar veselības problēmām, kas jāārstē vecumdienās,” skaidro “Euroaptieka” farmaceite Ieva Zvagule.

Lai izvairītos no sirds un asinsvadu slimībām un laicīgi konstatētu to priekšvēstnešus, ir ieteicams regulāri mērīt asinsspiedienu un pulsu, sekot līdzi cukura un holesterīna līmenim asinīs, pārbaudīt savu ķermeņa masas indeksu, aktīvi kustēties, izvēlēties veselīgu uzturu un veikt regulāras sirds veselības pārbaudes.Tāpat būtisks faktors sirds veselībai ir vismaz 7 stundu nakts miegs un sabalansēts darba un atpūtas režīms – ir jāatrod laiks, lai atpūstos no ikdienas stresa un rutīnas.

Sirds veselības skola

Lai iesaistītu sabiedrību sirds veselības veicināšanas aktivitātēs un pievērstu uzmanību saslimšanas riskiem, visu maija mēnesi “Euroaptieka” īsteno sociālu projektu “Sirds veselības skola”, aicinot Latvijas iedzīvotājus bez maksas izmērīt asinsspiedienu, cukura un holesterīna līmeni asinīs, kā arī noteikti ķermeņa masas indeksu (ĶMI).Veikt sirds veselības pārbaudes visa mēneša garumā būs iespējams 12 “Euroaptiekās” Rīgā, Liepājā, Ventspilī, Daugavpilī, Rēzeknē un Valmierā. Vairāk par pārbaudes iespējām uzzini https://ej.uz/sirdsveselibasskola.

 

Autors: Euroaptieka 29.05.2018

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.