8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

“Melo-M” muzicē kopā ar “Grammy” balvas ieguvēju Maiku Bloku (+VIDEO)

 

Kārļa Davidova 10. starptautiskā čellistu konkursa ietvaros Kuldīgā čellu trio “Melo-M” mūziķi izveidojuši veiksmīgu sadarbību ar starptautiski pazīstamo čella spēles meistaru Maiku Bloku, kas vainagojies ar nule tapušu videoklipu.

Kopīgās muzicēšanas video tapis Kuldīgā pie Ventas rumbas – brīvā un relaksētā kopā muzicēšanas pieredzē. Video ierakstā “Melo-M” mūziķi atskaņo Maika Bloka radītu skaņdarbu.

Maiks Bloks ir starptautiski labi pazīstams un augstu novērtēts čella spēles meistars no ASV. Studiju gados viņš pievienojās leģendārā Yo-Yo Ma izveidotajam ansamblim “Silk Road Ensemble”, ar kuru kopā turnejās apceļota lielākā daļa zemeslodes, kā arī 2017. gadā iegūta prestižā “Grammy” balva par labāko pasaules mūzikas albumu “Sing Me Home”.

Maiks aktīvi muzicē dažādos stilos – ieraksta oriģinālmūziku, atskaņo gan folkmūziku, gan piedalās sadarbības projektos ar citiem pasaulē atzītiem mūziķiem. Viens no savdabīgākajiem viņa projektiem ir Johana Sebastiana Baha čella svītu ierakstu veikšana akustiski labskanīgās greznu koncertzāļu tualetēs.

Līdztekus muzicēšanai Maiks iedziļinājies čella instrumenta noslēpumos un radījis īpašu siksnu, lai čellu varētu spēlēt, stāvot kājās. Tas lieliski redzams arī kopā ar “Melo-M” tapušajā video ierakstā.

 

 

Autors: Melo-M 11.06.2018

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.