8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Šogad līgotāji svētkiem gatavojas laicīgāk, nekā pērn

 

Tuvojoties gada lustīgāko svētku – Līgo un Jāņu – svinēšanai, iedzīvotāji daudz aktīvāk kā pērn jau laikus iepērk Jāņu sieru un citus svētkiem paredzētos gardumus. Kā liecina SIA Rimi Latvia apkopotie dati  jau šobrīd pieprasījums pēc Jāņu sieriem ir pieaudzis par 25%, salīdzinot ar pērno gadu.  Līdztekus pieaudzis dažāda veida marinēto šašliku, kvasa, alus un sāļo uzkodu pirkumu apjoms.

Šogad lielu popularitāti klientu vidū ieguvis Lielais Talsu ķimeņu siera ritulis, savukārt iecienītākais siers jau vairāku gadu garumā ir Līgo siers no Latgales piena. Pieprasījums pēc alus pirmssvētku laikā arī ir būtiski audzis, īpaši iepakotajam alum ar četrām un vairāk vienībām, kurām apgrozījums, salīdzinot ar pagājušo gadu, palielinājies par apmēram 34%. Pircēji šogad priekšroku dod kā vietējam, tā arī importa alum. Liela daļa Latvijas iedzīvotāju šajos Līgo svētkus izvēlēsies tieši bezalkoholisko alu – tā patēriņš, salīdzinot ar pērno gadu, audzis pat par 110%. Savukārt atspirdzinošo limonāžu pieprasījums pieaudzis par 25%.

„Gadu no gada, lai palīdzēt svinēt Līgo un Jāņus, mēs gatavojamam dažādus jaunumiem un pārsteigumus sortimentā, arī šis gads nav izņēmums. Ir izstrādātas īpašās Jāņu marinādes un dažādu Līgo uzkodu receptes, speciāli svētkiem. Mēs esam priecīgi, ka pircēji to novērtē un jau jūnija sākumā, dodoties piknikos vai vienkārši atpūšoties dārzā vai pie dabas, jau laicīgi izmēģina Jāņu labumus. Teju visam no ierastā Līgo svētku un Jāņu tipiskā iepirkuma groza jau pašlaik pieprasījums ir ievērojami audzis,” stāsta Dace Preisa, SIA Rimi Latvia sabiedrisko attiecību vadītāja.

Kā jau katru gadu, Līgo laikā palielinās pieprasījums pēc šašlikiem. Pirmssvētku laikā pircēji īpaši novērtē jau gatavos šašlikus. Vasarīgi karstie laikapstākļi ļāvuši grilsezonai ritēt pilnā sparā – jau maijā un arī pirmssvētku periodā pieprasīts bijis kā tradicionālais cūkas kakla karbonādes šašliks, kas ir pieejams dažādos veidos un marinādēs, tā arī putnu gaļas šašliki. Mednieku desiņas ir īpaši iecienītas – pieprasījums maijā un jūnijā attiecībā pret pagājušo gadu ir audzis par 26%.

Gatavojoties svētku svinēšanai pie dabas, šogad par 17% vairāk kā pērn cilvēki iegādājušies visu nepieciešamo piknikam – ogles, degšķidrumu, foliju un vienreiz lietojamos traukus, āra sveces un saldējamās kastes.

 

Autors: Rimi 20.06.2018

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.