8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Vēro Dziesmu un Deju svētkus tiešraidē Rīgas centrā

 

Svētku dalībniekiem dziesmā un dejā vienojoties, XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki jau pilnā sparā pieskandina Rīgas ielas. Vietu skaits koncertos ir ierobežots un biļetes jau sen kā izpārdotas, tačurīdzinieki un pilsētas viesisimtgades Dziesmu un Deju svētku nozīmīgākos koncertus un pasākumus aicināti vērot tiešraidē galvaspilsētas centrā, kur laukumā pie Rīgas Kongresu nama, Krišjāņa Valdemāra ielā 5, ierīkota OlyBet fanu telts ar 9 lielizmēra ekrāniem.

“Dziesmu un Deju svētki ir notikums ar lielo burtu – svētku nedēļa ir īpaša ne tikai dalībniekiem, bet arī mums, skatītājiem un klausītājiem. Diemžēl ne visiem tikusi tā laime laikus savā īpašumā iegūt biļetes uz lielkoncertiem un daudzi gribētāji palikuši bešā.Tomēr gribu teikt, ka nav pamata skumt – fanu telts ir lieliska alternatīva, lai tiešraidē vērotu svētku pasākumus, kurus dažādu iemeslu dēļ skatītāji nevar baudīt klātienē – sākot no Koru Kariem līdz pat Noslēguma koncertam. Turklāt skatītājus priecēs ne tikai koncertutranslācijas, bet arī kopības sajūta, kas Dziesmu svētkos ir ne mazāk svarīgi,” stāsta Alvis Kindzulis,OlyBet mārketinga un pārdošanas vadītājs.

Dziesmu un Deju svētki OlyBet fanu teltī tiks atklāti jau šajā nedēļas nogalē. Sestdien, 30. jūnijā, skatītāji tiešraidē varēs vērot Koru Karu finālu (11.00 – 23.00), savukārt svētdien, 1. jūlijā, Virsdiriģentu un virsvadītāju godināšanas koncertu (10.00 – 11.00), Garīgās mūzikas koncertu “ES esmu…” (12.00 – 13.30), kā arī Dziesmu un Deju svētku dalībnieku gājienu (14.00 – 16.30). “Visas biļetes uz garīgās mūzikas koncertu jau ir izpārdotas, arī Koru Karu finālu klātienē var baudīt vien retais – lai gan tas ir bezmaksas pasākums, interesentu ir tik daudz, ka zāle ir pārpildīta. Vēlamies dot mūzikas cienītājiem iespēju baudīt arī šos koncertus, tāpēc tos pārraidām tiešraidē,” skaidro A. Kindzulis.

Tāpat 5. jūlijā ikviens aicināts skatīties Latviešu tautastērpu skati, kas no pulksten 19.00 līdz 21.00 tiks translēta no koncertzāles “Palladium”, kā arī pievienoties skatītāju pulkam, lai Rīgas centrā tiešraidē vērotu Dziesmu svētku kulmināciju – Noslēguma koncertu “Zvaigžņu ceļā” (20.00 – 00.00). Koncertu tiešraides tiks translētas uz deviņiem lielizmēra ekrāniem, pie kuriem būs iespējas pulcēties līdz pat 800 dziesmas un dejas mīļotājiem.

 

Autors: OlyBet 29.06.2018

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.