3.5 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

Ko nozīmē tas, ka muša nosēžas uz ēdiena (un kāpēc tev to uzreiz būtu jāizmet)

 

Fly by Infinite ideas on 500px.com

Pavasaris un vasara cilvēkiem asociējas ar siltumu un saulainajām pikniku dienām. Bet tas nav viss – komplektā nāk daudz mušu, kuras visu laiku ir jāaizgaiņā no ēdiena.

Un, izrādās, ka ir vairāki iemesli, kāpēc cilvēki cenšas tās aizgaiņāt, pirms tās ir paspējušas piezemēties salātu vai gaļas bļodā. Lai gan daudzi cilvēki domā, ka mušas ir vienkārši apnicīgas un nekādu citu ļaunumu nenodara, patiesībā tās ir pilnas ar baktērijām, kas var nodarīt lielu kaitējumu tavai veselībai.

Un ne tikai tas – muša gandrīz vienmēr apvems tavu ēdienu. Kukaiņi nespēj sakošļāt savu ēdienu, tāpēc, pirms jaunas barības uzņemšanas, paliekas no vecās viņi vienkārši izvems.

Vidēji mušas pārnēsā vairāk nekā 200 dažādas bīstamas baktērijas, kuras iegūst, pārvietojoties no vienas virsmas uz otru (bojāts ēdiens, izkārnījumi, augi). Mušas ir noklātas ar tūkstošiem sīku matiņu, un tas nozīmē, ka ikreiz, kad muša nosēžas uz tava ēdiena, tā aiz sevis atstāj kādu baktēriju kopumu.

Nākamreiz, kad muša mēģina iekarot tavu ēdienu un varbūt pat inficēt tevi, labāk nogriez to daļu, kur muša ir pabijusi, bet pārējo gan vēl vari ēst.

 

Avots: Dailymail.co.uk

 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.