2.5 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

9 populārākās kļūdas kāzu plānošanas procesā – rīkojies apdomīgi!

 

Tuvojas vasara, karstākais kāzu laiks. Šāda pasākuma organizēšana sākas ilgi pirms īpašās dienas. Dažkārt pāris plānošanu sāk jau gadu iepriekš (dažkārt pat divus vai trīs), bet dažiem pietiek ar pāris mēnešiem. Jebkurā gadījumā, kāzu plānošanā pastāv izplatītas kļūdas, no kurām būtu jācenšas izvairīties.

Grima un frizūras izmēģinājums ilgi pirms kāzām

Pirmkārt, ziemā un vasarā ādas tonis var atšķirties. Otrkārt, arī matu garums un krāsa var mainīties. Ir vērts veikt izmēģinājumu, ja tu neesi pārliecināta par meistara prasmēm, bet, ja viņa darbi jau ir zināmi, izmēģinājumu var veikt 2-3 nedēļas pirms kāzām.

Kleitas un uzvalka pirkšana ilgi pirms kāzām

Ja tas notiek vēl agrāk par 3-4 mēnešiem pirms kāzām, tad tas nav īsti pareizi. Mainīties var ne tikai figūra, bet arī pasākuma stils un vienkārši tavas domas un vēlmes par tērpu. Protams, ja budžets atļauj, pēc tam var nopirkt vēl vienu kleitu.

Protams, „nesezonā” var nopirkt tērpus pa ļoti izdevīgām cenām, bet te ir jāņem vērā svarīgs punkts – vai kleitu un uzvalku nepieciešamības gadījumā varēs palielināt vai samazināt, vai var pievienot detaļas vai, tieši otrādi, noņemt nost.

Nenotiek tikšanās ar pasākuma vadītāju

Tāda situācija var gadīties, ja pāris pēc pakalpojumiem vēršas kāzu aģentūrā. Ir svarīgi laicīgi satikties ar cilvēku, kurš vadīs pasākumu, viesus un vairos pozitīvās emocijas. Ir svarīgi apspriest ne tikai to, ko vēlas jaunais pāris, bet arī to, ko viņi kategoriski nevēlas. Ir jāparunā par tradīcijām, kuras gribētos ievērot, muzikālo noformējumu (ja to nodrošina vadītājs), kā arī par spēlēm. Dažkārt mēdz būt tā, ka jaunajam pārim nepatīk vadītāja āriene vai balss, un tad jau vairs nav svarīgi, cik profesionāls viņš ir.

Neizdomā plānu „B” lietus gadījumā

Tas attiecas uz pastaigu, fotosesiju, izbraukuma ceremoniju, kā arī vakara daļu, kas ieplānota ārā. Visi sapņo par skaidrām debesīm un vieglu vējiņu, bet gadīties var visādi.

Lietussargs, apmetnis vai nojume netraucēs. Cita problēma ir karsta saule. Ja jums ir ieplānota ilga pastaiga, padomā, kur varēs paslēpties no saules un iedzert atvēsinošu dzērienu. Auksta laika gadījumā var parūpēties par siltiem dzērieniem.

Taupa uz fotogrāfa pakalpojumiem

Šis punkts ir ļoti svarīgs un bieži kāzās sastopams. Mūsdienās fotoaparāts nav greznība, bet gan rīks, kas ir daudziem. Kāds no viesiem, iespējams, neslikti fotogrāfē, bet draudzenei vispār ir satriecošs Instagram konts… Viņa var uztaisīt satriecošas bildes pat ar telefona palīdzību!

Taču viesi dodas uz pasākumu atpūsties, tāpēc izskatīt viņus kā alternatīvu profesionālam fotogrāfam nevajadzētu. Nav obligāti jāņem fotogrāfu uz visu dienu-vakaru-nakti. Var aprobežoties ar pusi dienas, lai svarīgākie mirkļi tiktu iemūžināti skaistākajā veidā.

Pārāk garš pasākums

Laba ballīte – tās ir 5-6 stundas, ieskaitot vakariņas, tostus un dejas. Kāzas ir diena, kad jaunais pāris vēlas vairāk laika pavadīt viens ar otru, nevis dejot ar draugiem līdz rīta gaismai (ar izņēmumiem, protams). Ideālais viesību sākuma laiks ir ap sešiem-septiņiem vakarā, bet noslēgums ap vieniem-diviem naktī. Ja kāds grib ballēt ilgāk, var rast iespēju arī tādam scenārijam, taču nevajag pārmest tiem, kas vēlas doties mājās.

Cerēt uz to, ka kāzas „atpelnīsies”

It īpaši, ja pāris plāno daļu viesu nama telpu nomas vai fotogrāfa pakalpojumus apmaksāt no dāvinātās naudas. Visu ir kārtīgi jāapdomā un nedrīkst paļauties uz to, ka jums pietiekami daudz sadāvinās.

Padomu uzklausīšana

Cik cilvēku, tik viedokļu. Apkārtējiem vienmēr šķitīs, ka viņi zina labāk, kāda kleita līgavai piestāv, kur jaunajam pārim vajadzētu doties medusmēnesī vai kādas krāsas dekorācijas ir jāizmanto. Pārim pašiem ir jāieklausās savās interesēs.

Tiesa, ir jāatceras, ka, ja jūs saucat viesus, arī par viņu komfortu ir jāpadomā. Ja kāds no viesiem ir veģetārietis, parūpējies par to, lai uz galda būtu arī ēdiens bez gaļas, bet, ja kāds ierodas ar mazu bērnu, padomā par to, lai būtu pieejams speciālais bērnu krēsliņš.

Uztver visu pārāk nopietni

Tā vienkārši ir ballīte tuvākajiem radiem un draugiem, iespēja pakomunicēt, sapucēties un dalīties priekos ar citiem. Ja stingri skatīties pulkstenī, kontrolēsi katru ieelpu un ģībsi, ieraugot krēmkrāsas peonijas (lai gan vēlējies maigi rozā), tad prieka nekāda nebūs.

Skaidrs ir viens: nav pareizu un nepareizu kāzu. Nav nepareiza stila vai krāsu. Nav dziesmu, kurām nevajadzētu skanēt, nav tāda likuma, kas nosaka, cikos sākt un beigt pasākumu. Katras kāzas ir unikālas, neatkārtojamas un vienīgās. Tās ir kā neliels mākslas darbs, un tas var būt tāds, kādu to redz līgava un līgavainis.

 

Materiāli rakstam no portāla „Cosmopolitan”

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.