3.9 C
Rīga
ceturtdien, 18 aprīlis, 2024

Kā pārvērst skaudību par iespēju pozitīvi attīstīties?

 

Skaudība ir viena no tām sajūtām, kura cilvēku “apēd”. Tā vairo toksisko enerģiju un atstāj nepatīkamu pēcgaršu. Tā ir nepatīkama sajūta, kura vairo nepārliecinātību par sevi. Taču mēs nevaram noliegt faktu, ka ikviens periodiski izjūt skaudību. Tikai ir jāatceras svarīga lieta – nevajag par šo sajūtu justies vainīgam.

Dažkārt mēs redzam, ka cilvēki patiesi gūst satriecošus rezultātus, un tā vietā, lai priecātos par viņiem, mēs sākam domāt par sevi, kā par neveiksminieku. Mēs šo domu dēļ izjūtam diskomfortu, un mūsos dzimst nepamatots aizvainojums uz to cilvēku, kuru apskaužam. Mēs nezinām, kā ar to cīnīties, tāpēc cenšamies iegrūst skaudību kaut kur dziļāk un tēlot, ka viss ir kārtībā, un tam nav nekādas nozīmes. Taču, lai arī kā mēs censtos apspiest skaudību, pēc tam mēs parasti jūtamies vēl sliktāk.

Kā sevi no šī sindroma izārstēt?

Process ir diezgan vienkāršs – negatīvo enerģiju ir jāpārvērš pozitīvajā. Tā vietā, lai skaudībai ļautu kļūt par negatīvās enerģijas avotu, kura akcentē tavas vājās vietas, domā par skaudību kā par vienkāršu vēlmi. Vēlme nav nekas slikts! Nav nekas slikts tajā, ka tu saproti, ko vēlies.

Kad tu sāc izskatīt skaudību kā vēlmi, tā kļūst par motivātoru. Tā dāvā aktīvo enerģiju, pateicoties kurai tu spēj saprast, ka patiesi vēlies kaut ko, par ko agrāk pat nenojauti.

Līdz ko tu tiec skaidrībā ar to, ko vēlies, tu vari ķerties klāt plāniem, kā to realizēt. Un tas var sākties ar nelieliem soļiem un beigties ar pilnīgu dzīves pārveidošanu.

Greizsirdība un skaudība var būt diezgan spēcīgs motivātors, ja tu zini, ko ar to darīt. Tev vairs negribēsies nospiest un slēpt savu vēlmi, un tā var pārtapt par sajūtu, kura patiesi mudina tevi uz pārmaiņām un jaunatklājumiem.

Nākamreiz, kad tu izjutīsi skaudību, pacenties nekārt kaklā sev šo sajūtu. Tev nav jājūtas vainīgai vai nepārliecinātai par to, ka tu apskaud kāda cita panākumus vai labklājību. Tā nav slikta skaudība, tā ir produktīva vēlme. Bet vēlme ir tas, kas tevi mudina augt un attīstīties. Atceries – tev ir spēks un iespējas sasniegt to, ko tu patiesi vēlies!

 

Materiāli rakstam no portāla “Power of Positivity”

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.