1.1 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

Seši iemesli, kādēļ ir vērts mosties un sākt strādāt agri no rīta

 

Virtuālā pūču un cīruļu cīņa ir nebeidzama un dažkārt pat skarba. Vieni stāsta par agro rītu labvēlīgo ietekmi, bet citi par to, ka radošums var atnākt tikai vēlu vakarā un naktī. Pacentīsimies atkāpties no tā visa un izanalizēt tikai labo, kas notiek, ja mostas un strādā agri no rīta.

No rīta ir vieglāk pieņemt sarežģītus lēmumus

Kā apgalvo psihologi, gribasspēkam un muskuļu spēkam ir konkrētas rezerves. Dienas laikā tās tiek pakāpeniski izsmeltas un līdz vakaram daudzi cilvēki vairs nav spējīgi domāt tik aktīvi, kā no rīta. Tas nozīmē, ka, ja tev ir jārisina kāds sarežģīts un nogurdinošs uzdevums, labāk to veikt no rīta, jo vakarā tev būs jau desmitiem atrunu, kādēļ to nedarīt.

No rīta apkārt vēl ir miers

Ja tu spēsi savu dienu sākt patiesi agri, vēl pirms visa pilsēta ir uzsākusi savu skrējienu, tu redzēsi, ka esi nokļuvusi īstā miega valstībā. Tukšas ielas un parki, nekur nav sastrēgumu un rindu, neviens tev nezvana un nesūta desmitiem e-pastu. Pasaule vēl guļ un sniedz tev pāris vērtīgas stundas, kuras vari veltīt tam, kam patiesi vēlies. Nezaudē šo burvīgo laiku!

No rīta ir mazāka iespēja novērsties no darbiem

Tu uzcelies agri no rīta, pārbaudi savu telefonu, un redzi tur tikai vienu paziņojumu. E-pastā nav neviena ziņa. Un pat ziņu portāli vēl nav pilni ar indīgām ziņām. No rīta tev vienkārši nav iespēju novērst savu uzmanību no svarīgiem darbiem, pat, ja ļoti vēlies. Īstais laiks darīt un radīt!

Piesātināts rīts glābj visu dienu

Ja tu pavieci vismaz vienu no svarīgajiem darbiem agri no rīta, tad visticamāk tu tiksi galā arī ar pārējiem. Pie tam, vakarā tev būs vairāk brīva laika. Taču atliek tev nedaudz piebremzēt un sākt darīt darbus pēc pusdienām, kā visa dava diena ir saraustīta un haotiska. Tu visticamāk nepaveiksi to, kas jāpaveic, kārtīgi neatpūtīsies un neaiziesi arī laicīgi gulēt.

No rīta ir zemāks stresa līmenis

Tavu dvēseles stāvokli šajā dienas laikā var salīdzināt ar mierīgi plūstošu upi, kurā atspīd pirmie dienas saules stari. Ar tādu noskaņojumu ir viegli pievērsties meditācijai vai koncentrēties grāmatas lasīšanai. Tādu efektu tu nesasniegsi ne pusdienu pārtraukumā, ne stresainas darba dienas beigās.

Tev būs iespēja atpūsties pa dienu

Ja tu mosties pietiekami ātri un tiec galā ar visiem darbiem pirmajā dienas pusē, tad tas sniedz tev lielisku iemeslu atvēlēt stundu laika sev dienas vidū. Kas var būt patīkamāks par nelielu miegu pēc gardām pusdienām vai grāmatas palasīšanu, ja visi svarīgie darbi ir jau paveikti?

 

Kas tu esi – cīrulis vai pūce? Raksti komentāros!

 

Autors: Dieviete.lv

 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.