6.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Laime – tā ir izvēle, kura ir jāveic katru dienu

 

Kā iet?

Tas ir vienkāršs jautājums, uz kuru tu atbildi gandrīz katru dienu, bet, cik godīga ir tava atbilde?

„Man viss ir kārtībā”.

„Labi”.

„Labāk nevar būt.”

„Normāli”.

Tās ir vienkāršas atbildes uz šo banālo un tik ierasto jautājumu. Bet, vai tiešām tās atbilst realitātei? Depresīvs cilvēks visticamāk neatzīs, ka viņam ir slikti, ka viņš ir salauzts un ka viņam ir nepieciešama palīdzība. Diemžēl, bet tāda ir cilvēka daba: mēs vienmēr cenšamies izveidot spēcīga, nesalaužama un laimīga cilvēka tēlu, lai gan tā ir tikai maska. Mēs gribam laimi, tāpēc cenšamies pārliecināt sevi un apkārtējos par to, ka viss ir kārtībā.

Tātad, kā tev iet patiesībā? Tu tiešām esi laimīga? Vai varbūt tu skumsti? Vai arī neizjūti ne vienu, ne otru?

Lai arī kādas emocijas tu izdzīvotu šajā brīdī, viss patiesi ir kārtībā. Tu esi tikai cilvēks, un tu esi nākusi šajā pasaulē, lai izjustu šīs emocijas: laimi, vilšanos, skumjas, panīkumu, vientulību un visu pārējo emociju gammu.

Taču viss jautājums slēpjas tajā, kā tu tiksi galā ar šiem emociju viļņiem? Mēs visi varam būt laimīgi. Taču mums pašiem katru dienu ir jāizvēlas tieši šī iespēja – būt laimīgiem, nevis izdomāt sev jaunas problēmas un ieciklēties uz tām.

Apvij sevi ar cilvēkiem, kuri saprot tavu noskaņojumu, kad tu jūties nomākta. Rīkojies, lai kļūtu par labāku cilvēku. Esi ar tiem, ko tu no sirds mīli.

Izdari savu izvēli! Laime, kā reiz, ir šī izvēle, kuru tu vari veikt katru dienu.

 

Materiāli rakstam no „Power of Positivity”

Autors: Dieviete.lv

 

1 KOMENTĀRS

  1. Jūsu sniegtās ziņas ir ļoti nozīmīgas. Tas man atgādina, ka man līdzās joprojām ir cilvēki, kurus mīlu. Es centīšos savu dzīvi padarīt laimīgāku. Paldies. krunker

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.