1.8 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Sešas vienkāršas lietas, kuras bojā tavu miegu

 

Vai tu bieži pirms gulētiešanas aizdomājies par to, kādēļ kārtējo reizi nevari aizmigt? Varbūt pie vainas ir kāds no vienkāršajiem, bet pirmajā brīdī nepamanāmajiem, iemesliem? Tiec no tiem vaļā un beidzot izgulies!

Stress

Pat tad, kad tu to ignorē, tas piezogas un visdažādākajos veidos bojā tev dzīvi. Tas provocē adrenalīna izdalīšanos, padara biežākus sirdspukstus un paātrina asinsriti, kā arī nomāc kopējo pašsajūtu. Tas katastrofāli ietekmē miega kvalitāti. Rezultātā tu nespēsi kā nākas atpūsties un atslābināties.

Izsalkums

Pacenties pārtiku uzņemt daudz maz līdzīgā laikā katru dienu, lai dotu kuņģim iespēju to kārtīgi pārstrādāt. Un neej gulēt ar tukšu vēderu – organisms tev to visu laiku atgādinās un tam izmisīgi trūks barības vielu, lai varētu pilnvērtīgi funkcionēt.

Tehnoloģijas

Tu domā, ka pirms miega ir labi šķirstīt Facebook vai Instagram laika joslu? Ka tik ne arī! Ja tu pirms gulētiešanas stundu neatrāvi skatu no telefona ekrāna, atvēli sev vismaz 20 minūtes, lai nomierinātos, atslābinātos, pagulētu gultā ar aizvērtām acīm un noskaņotos miegam.

Pidžama

Ja tu dodies gulēt biezā apģērba kārtā, var gadīties, ka tu pamodīsies no tā, ka tev kļūs pārāk karsti. Ja tu zini, ka pilnīgi kaila gulēt nevari, izvēlies plānus un vieglus audumus, kuri ir ādai patīkami un elpojoši.

Izklaides

Diemžēl, lai miegs būtu optimāls, pirms tā ir jāizvairās no trakulīgām filmām vai grāmatām. Ja tiešām gribi kaut ko paskatīties vai palasīt, izvēlies atslābinošu filmu vai literatūru. Nevajag trakot!

Alkohols

Alkohols atslābina, bet noteikti neveicina veselīgu un ciešu miegu. Glāze vīna pāris stundas pirms gulētiešanas kaitējumu miegam nenodarīs, bet kārtīga ballīte gan būs par traku. Tādu aktivitāšu dēļ organisms nespēj kārtīgi atpūsties un atjaunot spēkus.

 

Materiāli rakstam no portāla „Health”

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.