2.3 C
Rīga
sestdien, 27 aprīlis, 2024

10 padomi, kuri padarīs tevi par valdzinošu cilvēku

 

Ir cilvēki, kuri vienmēr izstaro enerģiju un pārliecību, nepievēršot uzmanību tam, kā viņiem trūkst: naudas, skaistuma vai sakaru. Šādi valdzinoši cilvēki dzīvo pilnīgu dzīvi. Tieši pie viņiem vēršas pēc palīdzības, padoma vai draudzīgas sarunas. Cilvēki pat nereti sev jautā: “Kas viņam ir tāds, kas nav man, kas padara viņu tik pievilcīgu?”

Kur slēpjas viņu noslēpums? Pašpietiekamības sajūtā, kura nāk no iekšienes.

Valdzinoši cilvēki nemeklē pastāvīgu atzinību, jo viņi ir pietiekami pārliecināti par sevi. Viņiem ir vēl kāda īpašība: viņi seko savam mērķim un to sasniedz. Būt valdzinošam – tā nav vienkārši veiksme. Ir jāmācās un šīs prasmes jāliek lietā.

Izturies pret visu ar cieņu

Nav svarīgi, vai viņi ved pārrunas ar svarīgu klientu vai pasūta restorānā ēdienu, valdzinoši cilvēki to dara pieklājīgi un ar cieņu. Viņi saprot, ka attieksmei pret apkārtējiem ir jābūt pozitīvai.

Izvairies no tukšām runām

Valdzinoši cilvēki, uzsākot sarunu, cenšas atrast kaut ko nozīmīgu pat nenozīmīgās lietās. Viņu interese pret cilvēkiem palīdz viņiem viegli atbildēt uz labu jautājumu un pastāstīt par to, ko viņi uzskata par svarīgu dažādās dzīves jomās.

Koncentrējies uz cilvēkiem

Valdzinoši cilvēki izrāda patiesu interesi pret tiem, kas viņam ir apkārt. Rezultātā viņi nepavada daudz laika, domājot par sevi. Viņi nenoslogo savu prātu ar domām par to, vai viņi ir pietiekami labi, jo ir pārāk aizņemti ar citiem cilvēkiem.

Lai šis ieradums sāktu darboties, noliec malā telefonu un koncentrējies uz cilvēkiem, kas ir tev apkārt. Pievērs uzmanību tam, ko un kā viņi saka, nevis tam, kā tu atbildi. Kad cilvēki stāsta par sevi, uzdod viņiem mudinošus jautājumus, lai izrādītu savu interesi.

Nelien ārā no ādas

Sarunas laikā valdzinoši cilvēki netiecas aizņemt visu laiku, stāstot par to, cik gudri un veiksmīgi viņi ir. Un ne jau tāpēc, ka viņiem nav, ar ko palielīties. Viņi vienkārši saprot, cik nejauki izskatās cilvēki, kuri cenšas visiem patikt un izpatikt.

Saproti atšķirību starp faktu un viedokli

Pret strīdīgām un kutelīgām tēmām valdzinoši cilvēki izturas ar piesardzību, pieturoties pie noteiktiem rāmjiem. Viņi neslēpj savu viedokli, bet akcentē, ka tas ir viedoklis, nevis pārbaudīts fakts. Viņi saprot, ka jebkuram cilvēkam var būt savs skatpunkts uz kādu situāciju un tēmu.

Esi īsta

Valdzinoši cilvēki ir tādi, kādi ir. Viņi rīkojas tā, kā rīkojas, jo saprot, ka nevienam nepatīk samāksloti cilvēki.

Esi godīga

Godīgi cilvēki “pievelk” tādēļ, ka viņi iet savu ceļu – vienkāršu un atvērtu. Izrādot godīgumu, valdzinoši cilvēki seko savai pārliecībai, cenšas netenkot un runā patiesību, pat nepatīkamu.

Smaidi

Ja vēlies, lai apkārtējie uzskatītu tevi par valdzinošu, smaidi. Tādējādi sarunas biedrs neapzināti sāks izjust pret tevi pozitīvas emocijas.

Mīli dzīvi

Valdzinoši cilvēki ir pozitīvi un nevienaldzīgi. Viņi negarlaikojas, jo viņiem dzīve ir pārsteidzošs piedzīvojums, un viņi ar prieku pieņem cilvēkus, kuri vēlas būt tās daļa.

Tas gan nenozīmē, ka valdzinošiem cilvēkiem nav problēmu. Kad notiek kaut kas slikts, šie cilvēki sev atgādina, ka slikta diena ir viena diena, un viņi nezaudē cerību, ka rīt, nākamajā nedēļā vai mēnesī viss mainīsies uz labo pusi.

 

Materiāli rakstam no “Power of Positivity”

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.