6.4 C
Rīga
trešdien, 8 maijs, 2024

Kāpēc ir vērtīgi pavadīt atvaļinājumu mājās

 

Lai atslābinātos, nav obligāti jābrauc kaut kur projām. Atklāj no jauna sev to vietu, kur ikdienā dzīvo. Kādi ir „mājas atvaļinājuma” plusi?

Tev nebūs jāsteidzas un jānervozē

Ceļojumos dažkārt vairāk nogursti, nekā atpūties. Sveša valoda, svešas tradīcijas un centieni atrast izklaides tur, kur tu nevienu nepazīsti, īpaši nepalīdz atslābināties. Ja tu nevēlies pēc brauciena vēl nedēļu atjaunot spēkus mājās, tad labāk uzreiz atpūties mājās.

Tu vari lēnām klīst apkārt, nesteidzīgi dzert kafiju, apmeklēt vietējos muzejas, rīkot piknikus, klausīties mūziku, pavadīt laiku ar draugiem, doties garos skrējienos vai vienkārši neko nedarīt.Tu no sirds izbaudīsi brīvo laiku, tā vietā, lai steigtos no vienas vietas uz otru, lai visu paspētu.

Tu pārstāsi izvairīties no sevis

Tas ir tavs atvaļinājums, tāpēc atpūties tā, kā tev patīk. Atceries brīvības garšu un vienkārši esi. Jā, tas var biedēt. Mēs vienmēr cenšamies kaut ko darīt, lai nevajadzētu saskarties ar sevi. Klusībā baidāmies, ka bez darba un stingra grafika mēs vienkārši esam tukšs trauks, kas plūst pa straumi.

Vēl mēs vēlamies aizbraukt, lai gūtu jaunus iespaidus un pārkāptu noteikumus, kuriem sekojam mājās. Vēlamies novērst uzmanību no visa ierastā un pievērst uzmanību nepazīstamiem cilvēkiem, neierastiem skatiem un skaņām, cerot uzzināt kaut ko jaunu par sevi. Taču, lai arī kur tu dotos, no sevis neaizbēgsi.

Tu atklāsi savu radošo potenciālu

Ir vēl viens iemesls atvaļinājumā palikt mājās. Tieši bezdarbības laikā bieži vien dzimst jaunas idejas. Izkāpšana no ierastajiem domāšanas rāmjiem un ikdienas rūpēm nāks par labu tavam prātam.

Ko darīt šādā atvaļinājumā?

Sajūties kā tūrists savā pilsētā – sastādi sarakstu ar vietām, ko vēlētos apmeklēt, un, kam neatradi laiku iepriekš.

Dari to, kam parasti neatliek laika – Lasi grāmatas vai skaties filmas, līdz kurām tā arī netiki. Pamēģini apmeklēt treniņus vai ievērot diētu, kura nav ērta darba dienās. Sāc meditēt. Izvairies no sociālajiem tīkliem.

Palutini sevi – Apmeklē labu restorānu, teātri vai dodies iepirkties. Ja pirms tam tu tikai strādāji, un laika tērēt naudu tev nebija, tad atļaujies to darīt tagad!

Sakārto mājokli – Uztver mājas uzkopšanu kā meditāciju, kura nostiprina garīgo veselību. Uzkopšanas darbi ir lielisks veids uzņemties kontroli par savu dzīvi. Ievies kārtību mājoklī un padari to par vietu, no kuras negribas doties projām.

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.