4.3 C
Rīga
ceturtdien, 18 aprīlis, 2024

Padomi, kā cīnīties ar stresu un depresiju

 

Ja saskaries ar depresiju, tad ļoti iespējams, ka arī bieži slimo. Depresija var apgrūtināt tavus ikdienas darbus un pienākumus. Brīžos, kad jūties slikti, iedomājies, cik daudz cilvēku vēl saskaras ar šīm problēmām. Depresija skar vairāk kā 300 miljonus cilvēkus visā pasaulē! Tu šajā nelaimē neesi viena, un ir paņēmieni, kā šajā situācijā rīkoties.

Depresija lielā mērā kavē tavu spēju funkcionēt. Galvenokārt depresija ir saistīta ar nogurumu. Vai zināji, ka 90 procenti cilvēku, kuri cieš no depresija ir miegaini un noguruši? Nogurums rodas no stresa līmeņa, diētām, slikta miega, medikamentiem un sporta aktivitāšu trūkuma.

Zinātnieki skaidro, kāpēc cilvēki ar depresiju jūtas tik noguruši:

Stress

Nav noslēpums, ka cilvēki, kuri piedzīvo depresiju ir daudz tramīgāki un vieglāk nokaitināmi. Ja jūties izdegusi un esi viegli nokaitināma, tad atrodi laiku sev. Stress bieži vien liecina par neapmierinātību ar esošo situāciju, piemēram, darbu vai attiecībām. Tam, kāpēc esi viegli nokaitināma ir iemesls un tev tas jāatrod!

Diētas

Diētai ir milzīga nozīme tavā garīgajā veselībā. Kopumā ēdot veselīgus produktus, piemēram, gaļu, pienu, graudus, riekstus, sēklas, augļus un dārzeņus, kā arī samazinot un likvidējot pārstrādātās pārtikas produktus, var samazināties depresijas simptomi. Bieži vien mūsu veselība cieš tikai dēļ neveselīgas pārtikas. Nav jāsāk ar ierobežojošām diētām, bet tu vari atteikties no gāzētajiem, cukurotajiem dzērieniem un tas jau būs labs sākums. Labāka labsajūta garantēta!

Miega kvalitāte

Cilvēkiem, kuri cieš no depresijas ir grūti iemigt. Pat, ja guli nepieciešamās 7-10 stundas, tas negarantē to, ka būsi izgulējusies. Tas ir skaidrojams ar miega kvalitātes trūkumu, piemēram, ja pamosties vairākas reizes naktī, esi nomodā stundām ilgi vai ilgi nespēj iemigt – tas viss izraisa daudz stresa. Ja tev ir problēmas iemigt, tad tam ir pāris risinājumi! Kādas divas stundas pirms miega neizmanto mobilo telefonu vai datoru, planšeti. Šīs ierīces apmāna tavu ķermeni un neļauj tam doties gulēt. Ja nodarbojies ar fiziskām aktivitātēm, tad labāk tam veltīt dienas pirmo pusi, jo vakarā vingrošana, skriešana tev var traucēt iemigt!

Medikamenti

Ir zinātniski pierādīts, ka zāles palielina nogurumu. Ja tev šķiet, ka tavai miegainībai ir kāda saistība ar taviem medikamentiem, tad noteikti dodies pie ārsta!

Vingrinājumi

Ja sirgsti ar depresiju, tad viens no risinājumiem ir sportošana! Sākumā noteikti būs grūti, jo organismam ir jāpierod pie slodzes, bet, ja trenēsies katru dienu 20 minūtes, tas ātri sniegs rezultātus!

Negatīvā domāšana

Viena no lietām, kura veicina stresu un depresiju ir aizdomāšanās par sev nepatīkamo. Ja netiec pāri kādam notikumam, tad labāk tajā pārāk neiedziļināties. Negatīvo domu vietā domā labas domas. Visā var rast arī pozitīvo, to tikai jāgrib saskatīt!

Autors: Dieviete.lv

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.