13.5 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

12 lietas, kuras piekopj visi labie kaimiņi

 

Būt par labu kaimiņu reizēm nemēdz būt viegli, bet mēs visi vēlamies uzturēt pozitīvu kontaktu ar mūsu kaimiņiem. Ja nu mājās vairs nav cukura vai arī, neesot mājās, noskan signalizācija? Kaimiņi var atvieglot mūsu dzīvi un, protams, var arī to nedaudz apgrūtināt.

Šeit ir 12 padomi, ko darīt, ja esi tikusi pie juniem kaimiņiem vai arī vēlies uzlabot attiecības ar esošajiem.

  1. Kad tev netālu ir ievācies jauns kaimiņš, tad dodies pie kaimiņiem ciemos ar ēdienu groziņu, ja vēlies iegādāties ko izsmalcinātu, tad groziņā ieliec vīna pudeli.
  2. Ja jūsu bērni mācās vienā skolā, tad piedāvā došanos uz skolu savstarpēji sadalīt, tas var atvieglot tavu un tavu kaimiņu dzīvi.
  3. Ja redzi, ka kaimieņiem ir smagi iepirkuma maisi, tad palīdzi tos aiznest vismaz līdz durvīm.
  4. Aicini savus kaimiņus uz svinībām vai rīkojat kādu kopīgu pasēdēšanu, tas var uzlabot jūsu attiecības un palīdzēs justies brīvāk, piemēram rīkojiet galda spēļu vakarus.
  5. Ja jums ir kopīgs dārzs, pagalms, tad uzkopjiet to kopā, piemēram, svētdienā saplānojiet sakopt apkārtni un vēlāk kopā pagatavojiet pusdienas!
  6. Nekas nav briesmīgāks par spožām un kaitinošām ziemassvētku lampiņām, bet tu vismaz vari palīdzēt savam kaimiņam tās uzkārt.
  7. Ja kaimiņi devušies kādā izbraucienā vai ceļojumā, tad piedāvājies pieskatīt viņu māju vai parūpēties par mājdzivniekiem. Tas varbūt izklausās apgrūtinoši, bet kad būsi šādā situācijā, tad tev pašai noderēs savu kaimiņu palīdzība.
  8. Uzsākiet kaimiņu novērošanas programmu. Kā tas darbojas? Ja tu vai tavi kaimiņi pamana ko dīvainu pie tavas mājas, tad uzreiz ar tevi sazinas!
  9. Paraksti kaimiņu kurjera paciņas. Cik nav bijuši gadījumi, ka kurjers vēlas atvest sūtījumu, bet tu neesi mājās. Šis pamatīgi atvieglos arī tavu dzīvi!
  10. Kopā tīriet apsnigušo iebraucamo ceļu vai vismaz vienojaties par šī pienākuma sadalītu veikšanu.
  11. Piedāvājies izstaidzināt kaimiņa suni! Tas varētu šķist dīvaini, bet patiesībā tas ir jauki un saprotami, īpaši, ja tev nav suņa, bet ja ir, tad vari kādā jautrā pastaigā ņemt abus suņus!
  12. Ja mazgā savu mašīnu, tad piedāvājies nomazgāt arī kaimiņu auto!

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.