9.6 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

5 ikdienas ieradumi, kuri bojā tavus matus

 

5 ikdienas ieradumi, kuri bojā tavus matus:

1. Gulēšana ar slapjiem matiem. Saprotams, ka pēc matu mazgāšanas naktī, iespējams, esi nogurusi un gribi doties gulēt. Diemžēl, šī matiem ir ļoti neieteicama un postoša rutīna. Tas tā ir tāpēc, ka mati ir neticami vāji, ja ir slapji. Berze, kura izveidojas slapjiem matiem ar tavu spilvenu, var izraisīt matu sausumu, spriedze, kura skar tikai dažas matu šķipsnas var ietekmēt arī pārējos matus, radot tiem stresu. Tādēļ labāk matus ir ieteicams mazgāt no rīta.

2. Ja matus ķemmē uzreiz pēc dušas vai vannas, tad noteikti tā vairs nedari, tas matiem var nodarīt tik pat lielu kaitējumu kā iešana gulēt ar slapjiem matiem. Matus ir ļoti ieteicams ķemmēt pirms došanās gulēt, jo tad matos izdalās pozitīvās eļļas, kuras stimulē matu augšanu.

3. Kad dodies gulēt, ja matus veido ļipiņā vai astē, pārliecinies, ka gumija neplēš tavus matus un, ka tajā nav metālu. matus labāk veidot vaļīgi, ne spēcīgi.

4. Iegādājies matu kopšanas produktus, nepietiek tikai ar šampūnu vai kondicionieri (kuru noteikti nedrīkst aizmirst), iegādājies matu masku un matu eļļu, kura lieliski noderēs, ja tavi mati ķeras un ir nepaklausīgi, īpaši ieteicama matiem ir kokosriekstu eļļa, kuru vari iesmērēt visos matos un vēlāk izskalot. Kokosriekstu eļļa pabaros tavus matus un ļaus tiem būt viegli ķemmējamiem.

5. Nelieto kokvilnas gultas veļu! Kokvilnas gultas veļa var izraisīt matu šķelšanos, sausumu. Labāk ir izvēlēties satīna vai zīda gultas veļu. Tas ir labs nākotnes ieguldījums, jo ne tikai nodrošina labākus matus, bet rada patīkamāku nakts mieru.

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.