0.6 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Metodes kā atjaunot spēkus

 

1. Izej ārā, sasildi seju saulītē, veic acu vingrinājumus. Šajā gadījumā notiek ķermeņa uzlādēšanās vienlaikus pa vairākiem avotiem: gaisma, svaigs gaiss, daba. Savu reizi ielej sev tēju un paklausies putnu dziesmās. Paralēli spēcīgi ieelpot tēju. Aromterapija ir pazīstams veids, kā atslābināties un uzlādēt enerģiju.

2. Padzer tēju. Pastāv milzumdaudz tējas veidu. Tāpēc dzer to, kad vien tas iespējams. Jaunuma un silta ūdens efekts, kas ielīst ķermenī, dod patīkamu atslābinošu efektu, bet pēc tam tonizē. Dzert siltu ūdeni – tas ir sens enerģijas uzpildīšanas veids. Ir ļoti lietderīgi katru dienu izdzert ap 2 litriem silta ūdens. Var nopirkt termokrūzi un ņemt to visur līdzi. Tā ir kā psiholoģisks enkurs spēku atjaunošanai.

3. Paguli uz dīvāna un paklausies lēnus skaņdarbus.

4. Paguli 10-15 minūtes. Miegs ir labākais spēku atjaunošanās veids. Īss pēcpusdienas miegs atjauno darbaspējas līdz pat 100 %, kamēr pārējiem tie paliek tikai 50-70% un atkal atjaunojas tikai ap 16.00.

5. Relaksācija. Tā ir “smagā artilērija” spēku atjaunošanas lietā. To var izmantot, kad vēlies nomierināties, bet nespēj, kad gribi pasnaust, bet traucē adrenalīns.

6. Pozitīvā minūte. Dažreiz, lai ātri atjaunotu spēkus, pietiek ar pāris anekdotēm, parunāt pa telefonu ar pozitīvu cilvēku vai vienkārši pāris smieklīgas bildes. Dažreiz var izdarīt kaut ko negaidītu, bet ļoti patīkamu lietu. Piemēram – fotogrātēt.

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.