1.1 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Ko par tevi saka tava gaita?

 

Cilvēka gaitā svarīgs ir viss – ritms, soļu amplitūda, vai cilvēks ejot vicina rokas. Pēc gaitas nav sarežģīti noteikt cilvēka raksturu un garastāvokli, balstoties tīri uz intuitīvu un asociatīvu priekšstatu.

Par sevi pārliecināts cilvēks, staigā ātri, stingrā solī, vicinot rokas, tā, it kā jau būtu nospraudis mērķi un virzās uz tā sasniegšanu. Tādam cilvēkam ir taisna stāja un stingrs skatiens.

Skaista, taisna stāja rada par sevi pārliecināta cilvēka iespaidu un padara cilvēku slaidāku.

Straujš un ātrs solis pieder mērķtiecīgiem, karstasinīgiem cilvēkiem. Šos cilvēkus bieži pavada veiksme.

Līdera gaita – taisnas kājas, it kā no koka, ātrs solis. Tāds cilvēks ir ļoti pašpārliecināts.

Klusi, sevī nepārliecināti cilvēki, tie kuri nemīl pievērst citu cilvēku uzmanību savas īpašības ievieš arī gaitā: iet uzmanīgi, kāju liek vispirms uz pirkstgala, it kā nesteidzīgi lavītos. Tāds cilvēks ir iegrimis sevī un savos pārdzīvojumos, mazrunīgs, bet var izrādīties, ka ir uzticīgs draugs un interesants sarunu biedrs.

Sievietēm, kurām neveicas personīgajā dzīvē, ir smaga, neveikla gaita.

Lēns, pārāk elegants solis nodod vienaldzīgus, aukstus cilvēkus, dažreiz pat ļaunus un iedomīgus, tādi cilvēki vienmēr ir neapmierināti.

Stīva gaita ar skaļu papēžu klaudzoņu ir cilvēkiem, kuri grib izlikties pārliecināti par sevi, bet īstenībā viņiem bieži vien vajag atbalstu. Tādi cilvēki ir koķetīgi un viegli iet uz kontaktu.

Ja cilvēkam nav garastāvokļa, viņš iet lēnām, šļūcošiem soļiem vai velkot kājas. Rokas kabatās, mugura sakumpusi, skatiens uz kājām – nomākta vai noguruša cilvēka pazīmes.

Noraizējies cilvēks izskatās domīgs, iet ar skatienu ieurbies zemē un mazliet sakumpis, kādreiz var turēt rokas aiz muguras.

Vienmērīgs, nesteidzīgs solis runā par mierīgu cilvēku. Tādi cilvēki ir racionāli un pareizi, attiecībās ir uzticīgi un pacietīgi.

Smaga, šļūcoša gaita ar nolaistām rokām – vājas gribas cilvēka pazīme, noguris un zemes bagātībām pārsātinājies cilvēks.

Dreboši soļi runā par nervozitāti un dzīves pārgurumu – tādi cilvēki diez vai ir spējīgi uz izmaiņām dzīvē un neprātīgu rīcību.

Ja ejot cilvēks stipri vicina rokas, tas norāda uz viņa mērķtiecību. Bieži tādam cilvēkam ir spilgta, dzīva, radoša daba. Ar viņu viegli risināt darīšanas un patīkami sazināties.

Izveidot labu iespaidu par sevi – nav sarežģīti, vajag tikai vairāk sekot sev līdzi. Gaita var uzlabot jūsu pašsajūtu, garastāvokli un attiecības ar apkārtējiem cilvēkiem.

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.