12 C
Rīga
trešdien, 1 maijs, 2024

10 ēdieni labākam miegam

 

Vai esi kādreiz domajusi, kuri ir tie produkti, kuri tev palīdz aimigt? Mēs esam apkopojuši 10 produktus, kuuri tev garantēs labāku miegu!

  1.  Kumelīšu tēja – palīdzēs tev nomierināties, tā mazina bezmiega smagumu un palīdz uzlabot kopējo miega kvalitāti.
  2. Valrieskti – šajos riektos ir varš, magnijs, fosfors, mangāns, omega-3 taukskābes, šīs sastāvdaļas palīdzēs tavai sirdij un ķermeņa holestarīnam.
  3. Tītars -tā kā tītarā ir daudz olbaltumvielu, tas var arī palīdzēt uzlabot miega kvalitāti, piemēram, tas noteikti noderēs, ja naktī bieži pamosties. Tītars garantēs dziļāku, labāku miegu.
  4. Kivi – pētījumā, kas norisinājās vienu mēnesi, secināja, ka pieaugušie, kuri ēd divus kivi, pirms miega aizmieg ātrāk kā parasti. Rezultāti liecina, ka šie cilvēki iemiga 42% ātrāk, 5% gulēja netraucētu miegu un par 13% palielinājās kopīgais miega laiks.
  5. Banāni – gan kālijs, gan magnijs ir slaveni ar spēju atpūtināt muskuļos. Šo dabīgo muskuļu relaksantu lietošana var palīdzēt jums nomierināties naktī, ļaujot vieglāk aizmigt un nomierināties.
  6. Ķiršu, pīlādžu sula – lielisks risinājums, ja tevi moka bezmiegs. Ne tikai palīdzēs vieglāk aizmigt, bet garantēs laba miega kvalitāti. 
  7. Mandeles – Mandeles nodrošina neskaitāmas veselības priekšrocības, kā arī veicina miegu. Tie palīdz mazināt iekaisumu, kas ne tikai palīdz cilvēkiem ar miega traucējumiem, bet arī pazemina cukura diabētu un sirds slimību risku.
  8. Brokoļi – Brokoļi paši par sevi nepalīdz miegam, bet to sastāvā esošās šķiedrvielas gan. Tāpat var izvēlēties plūmes, rupjmaizi, klijas.
  9. Zivs – Treknajās zivīs atrodamais D vitamīns ar omega3 taukskābēm kopā palielina seatonīna hormona izdalīšanos, kas mūs padara miegainākus.
  10. Bronhu tēja – Šī ir veca gudrība. Bronhu tēja vienmēr ir bijusi pazīstama ar savu nomierinošo efektu.

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.