17 C
Rīga
ceturtdien, 2 maijs, 2024

12 vieglas uzkodas, kuras nodrošinās ar enerģiju!

 

Āboli. Tie satur daudz vitamīnu un minerālvielu, tie ir arī spēcīgu antioksidantu – flavonoīdu un polifenolu – avots. Centieties tos ēst katru rītu un pievienojiet augļu kokteiļiem.

Banāni. Viens no labākiem kālija avotiem, kas palīdz uzturēt normālu asinsspiedienu un organisma sirdsdarbību.

Sarkanā paprika. Tā ir pilna ar antioksidantu vitamīniem A un C, kuri ir nepieciešami jūs ādas skaistumam. Ja jūs vēlēsieties uzgrauzt kaut ko sātīgu, sarkanā paprika tam lieliski noderēs. Pamēģiniet iemērcēt to pusdienu laikā kādā mērcē.

Dabīgā tumšā šokolāde. Ja jūs esat saldummīlis, tad dabīgā tumšā šokolāde noteikti apmierinās šo tieksmi. Tā ir veselīgāka, nekā desertu uzkodas, kas satur rafinētu cieti, kura iznīcina enerģijas iegūšanai nepieciešamos vitamīnus. Bet, tā kā šokolāde satur cukuru, jāierobežo tās uzņemšana līdz 57 g dienā.

Ķirbju sēklas. Šīs sēklas ir magnija, dzelzs, kalcija, K vitamīna un olbaltumvielu krātuve. Esiet pārliecināti, ķirbju sēklas apmierinās jūsu vēlmi iekost, kad jums būs nepieciešams paaugstināt savas darba spējas.

Burkāni. Burkāni satur daudz šķiedrvielu, tāpēc tie ir lielisks veids, kā nomākt asu izsalkumu, neaizmirstot arī par pareizu uzturu.

Dārzeņu zupa – biezputra. Šādā veidā nodrošināsiet organismu ar nepieciešamo dārzeņu daudzumu, bet organisms, savukārt, varēs bez pūlēm uzņemt vajadzīgās uzturvielas, netērējot enerģiju to sašķelšanai.

Auzu pārslu biezputra. Pamēģiniet no rītiem ēst auzu pārslu biezputru, bet pēc 25 minūtēm var apēst kādu augli. Biezputrai virsū uzberiet kanēli vēl labākam aromātam un veselīgumam.

Zaļie salāti. Zaļi dārzeņi ir pilni ar vitamīniem un minerālvielām, kuri pārstrādājas diezgan ātri, tādēļ jūs sajutīsiet, kā uzlādējaties ar enerģiju.

Ananāss. Ananāss ir viegli sagremojams, tas satur enzīmu bromealīnu, kurš uzlabo gremošanu un veicina organisma attīrīšanu. Neaizmirstiet, ka ananāss ir jāēd tukšā dūšā un nav vēlams kombinēt to ar citiem produktiem.

Augu tējas. Ja jūs vēlaties izlaist kādu ēdienreizi, tad tās vietā var iedzert augu tēju. Tikai pārliecinieties, lai tajā nav kofeīna.

Žāvētas vīģes. Žāvētas vīģes apbrīnojami lieliski attīra asinis. Pārliecinieties, ka jūsu izvēlētais ražotājs tām nepievieno cukuru un citas piedevas. Vīģes satur diezgan lielu cukura daudzumu, tāpēc būtu vēlams samazināt porcijas lielumu uz dažiem gabaliņiem.

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.