1 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Kā izvēlēties un iegādāties ziemas apavus?

 

Rudens un ziemas apavi nereti ir dārgs prieks, kurš ne vienai vien sievietei ir bijis neveiksmīgs. Par dārgu naudu pirktajos zābakos salst kājas vai arī sezonas beigās tos var izmest. Kam būtu jāpievērš uzmanību, iegādājoties ziemas apavus?

Jau pirms došanās uz veikalu ir jāsaprot, kādi apavi ir nepieciešami

Kur tu ar šiem apaviem dosies? Pastaigāties mežā vai pa Vecrīgas bruģi? Skriet kopā ar bērnu vai mašīnā braukt uz darbu? Katriem apaviem ir kāds konkrēts mērķis, tāpēc to izvēle ir tik dažāda – gan stila, gan materiāla, gan oderes ziņā. Ja vairāk laika ir plānots pavadīt ārā, jāizvēlas kvalitatīvi un siltumu saglabājošie apavi.

Apavus vajag aptaustīt un kārtīgi apskatīt

Pievērs uzmanību vietai, kur zābaka virspuse ir savienota ar zoli. Tai jābūt pielīmētai vai piešūtai kārtīgi un līmes pēdām nav jābūt redzamām. Savienojuma vietai ir precīzi jāpieguļ. Pašam zābakam arī ir jābūt gludam, ādai mīkstai un kvalitatīvai.

Apskati apavu zoles. Pievērs uzmanību, lai tās būtu no gumijas, vai arī sintētiskas – no polivinilhlorīda vai poliuretāna, jo šo materiālu zoles ir gan izturīgas, gan lokanas. Ja vēlies, lai zābaki pasargā pret slīdēšanu uz ielas, meklē apavus ar reljefu zīmējumu uz zoles. Kā arī, ja vēlies, lai būtu siltāk, tad labāk iegādājies zābakus ar biezāku zoli.

Neaizmirsti arī paskatīties, kā abi zābaki izskatās blakus – vai materiāls ir vienā tonī un vai viens zābaks nav vairāk izstaipīts, nekā otrs.

Ir svarīgi, lai zābaki „elpo”

Ir svarīgi, ka zābakos kājas nesvīst un mitrums neuzkrājas. Neelpojoši apavi var novest līdz kāju sēnītei un mitras kājas arī salst vairāk. Ir jāizvēlas zābaki no dabīga materiāla.

Pievērs uzmanību cenai

Apavu jautājumā ir skaidrs, ka lēts labs nebūs. Protams, ražotāji vēlas, lai apavus maina biežāk un pērk vairāk, taču nevajag ļauties zemajai cenai un maldiem. Kārtīgi izpēti apavus un tad secini, vai esi gatava maksāt atbilstošo cenu. Siltas, sausas kājas un ilgi kalpojoši zābaki ir labs guvums, pat, ja sākumā šķiet, ka par to ir daudz jāmaksā.

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.