2.5 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

Pazīmes, kuras liecina, ka piedzīvo pārāk daudz stresa!

 

Pazīmes, ka piedzīvo pārāk daudz stresa!

  1. Tu zini, ka izjūti stresu, bet nesaproti kapēc – šādā situācijā ir divi varianti, vai nu kāds nepārstraukti tevi nervozē vai arī kādam tev tuvam cilvēkam ir kādas problēmas, raizes, kurām jūtot līdzi, tu izlādējies. Varbūt šis otrais pieņēmums šķiet teju vai neloģisks, bet patiešām daudzi cilvēki izjūt stresu un nogurumu tieši apkārtējo problēmu dēļ!
  2. Tu nespēj paveikt savus ierastos ikdienas pienākumus – iespējams, ka uzlikto pienākumu slogs jau sākotnēji ir bijis tev par grūtu un nu beidzot par to signalizē nespēja visu paveikt. Aprunājies ar savu ģimeni vai darba kolēģiem, varbūt izdodas kādus pienākumus dalīt vai samazināt, samainīt.
  3. Tu esi daudz pesimistiskāka, nekā agrāk – šādi tas ir apkārtējās vides un uzņemtās informācijas dēļ! Pamaini vidi sev apkārt, satiec kādu sen nesatiktu draudzeni, paziņu un noteikti noskaties kādu tavuprāt aizraujošu filmu. Gluži vienkārši iepriecini sevi, tas var būt jebkas!
  4. Tavas idejas vairs ne tuvu nav oriģinālas – stress tavām smadzenēm atņem iespēju domāt. Ja jūti, ka tevī ir zudusi dzirksts, tad tev patiesi ir nepieciešams vairāk miera, varbūt izdodas ieplānot kādu papildus stundu miegam?
  5. Stress mājās – viens no svarīgākajiem nosacījumiem ir atbrīvoties no stresa mājās (tavas mājas ir vide, kurā tev jājūtas mierīgi, ja mājās ir pārāk daudz stresa, tad aprunājies ar mājiniekiem, iespējams kopā atradīsiet kādu risinājumu!
  6. Tu jūties vairāk nogurusi kā parasti – 
  7. Tev ir stresa simptomi, bet tu nejūti stresu! 

Stresa galvenie simpotmi – sāpes vēderā, grūtības aizmigt, motivācijas trūkums, galvassāpes, muskuļu sāpes, koncetrēšanās trūkums, nogurums, aizkaitinātība, trauksmes sajūta. 

Stress ķermenim nodara lielu kaitējumu un bojā produktivitāti, pozitīvo domāšanu. Pamani šos simpotmus, pirms stress ir tevi pārņēmis un atrodi veidu, kā sevi nomierināt.

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.