1.1 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

6 kļūdas, kuru dēļ mati ātri kļūst netīri!

 

Dažiem cilvēkiem matus nākas mazgāt katru dienu. Pie tam, nevis tāpēc, ka mati vienkārši tādi ir, bet tāpēc, ka tie ātri kļūst netīri. Taču problēma bieži vien atrisinās nevis ar mazgāšanu, bet ar dažu darbību pārtraukšanu. Kādas kļūdas tu pieļauj?

Bieža mazgāšana. Jā, tu vēlies atbrīvot tos no netīrumiem, bet tas nez kāpēc nepalīdz. Ikdienas mazgāšana var noārdīt dabisko galvas ādas tauku slāni, tāpēc tam nākas strādāt dubultā, lai to atjaunotu. Pamēģini matus mazgāt vismaz katru otro dienu.

Tu pārāk bieži tos aiztiec. Tas ir tāpat kā ar seju – lieki pieskārieni matiem pārnēsā uz tiem taukvielas, kas atrodas uz taviem pirkstiem. Arī partnerim saki, lai neglauda tavus matus visu vakaru, kad skatāties televizoru.

Tu pārcenties ar kondicionieri. Ar papildus līdzekļiem matiem ir jāuzmanās. Pirmkārt, ir viegli kļūdīties ar kondicioniera izvēli (tas var padarīt matus smagnējus), otrkārt, noskalot to var nepietiekami labi, un mati atkal izskatīsies netīri. Atceries – kondicionieri uzklāj tikai līdz pus matiem.Uz saknēm, nē!

Pastāvīga ķemmēšana. Tas stimulē tauku dziedzeru darbību galvas ādā. Pie tam, ja ķemme ir cieta, tā var bojāt matu galiņus.

Tu izvēlies nepareizos matu kopšanas produktus. Maskas, kondicionieri, skrubji – tiem visiem ir jābūt viegliem produktiem, kuri nerada nevajadzīgu mirdzumu un smagumu. Tāpat, ja tu bieži izmanto sauso šampūnu, ir svarīgi neaizmirst lietot attīrošo šampūnu pāris reizes mēnesī, lai attīrītu galvas ādu un matus no sausā šampūna paliekām.

Netīras ķemmes izmantošana. Ķemme ir lieliska vieta, kur uzkrāties netīrumiem, matu lakas paliekām un putekļiem. Pēc tam tu to visu pārnes uz saviem matiem. Atceries – ķemmi arī ir jāmazgā!

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.