3.5 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

12 Stresa noņēmēji

 

1. Masāža

Lai saglabātu enerģiju, 30 sekundes masējiet punktus, kas atrodas zem deguna, starp uzacīm, zem apakšlūpas un plaukstas centrā.

2. Apēdiet ko gardu

Garšīgs ēdiens ir efektīvs antistresa dopings. Saglabāt labu noskaņojumu, mazināt stresu palīdz trekna zivs, kurā ir omega-3 skābes, kas ir ļoti noderīgas nervu sistēmai. Ja nepatīk zivs, apēdiet saldējumu vai banānu. Šie produkti arī darbojas kā antidepresanti.

3. Saberzēt plaukstas

Vēl viens vienkāršs veids, kā samazināt nervu spriedzi un stresu. Vajag no visa spēka saberzēt plaukstas vienu pret otru, kamēr tās kļūst karstas. Tik pat labi ir paberzēt ausis. Tā jūs varēsiet uzmundrināties un koncentrēties darbam.

4. Ķemmēšana

Darba dienas laikā, kad lielākā dienas daļa pavadīta monitora priekšā, mīmikas muskulatūra tik ļoti saspringst, ka galva kļūst smaga un sāk sāpēt. Viens no veidiem, kā mazināt stresu, ir matu ķemmēšana 10 – 15 minūtes. Šī procedūra palīdzēs “izdzenāt” asinis un atslābināt muskuļus.

5. Nomazgāt konfliktus un stresu

Ar emocionālo negatīvu tikt galā palīdz 15 minūšu ilga duša. Nostājieties zem siltajām ūdens strūklām, lai tās masētu galvu un plecus. Drīz vien sajutīsiet, kā ūdens aiznes projām visu nevajadzīgo.

6. 27 priekšmeti

Austrumu gudrie māca: “Ja gribat atbrīvoties no skumjām, pārvietojiet mājās 27 priekšmetus.” Tiek uzskatīts, ka tas atbrīvo telpu enerģijai, kura var plūst pareizajā virzienā bez šķēršļiem. Pamēģiniet šo metodi un paši pārliecināsieties, ka tā palīdz smadzenēm pārslēgties, novērsties no problēmām un atpūsties.

7. Kāpnes

Sarīkojiet 30 sekunžu skrējienu augšā lejā pa kāpnēm – šis vingrinājums pastiprinās skābekļa pieplūdi smadzeņu limbiskajām daļām, kas atbild par emocionālā stresa vadību.

8. Krāsošana

Psihologi atklājuši, ka bilžu krāsošana 2-3 minūšu laikā paaugstināta stresa laika par piecām reizēm paaugstina iespēju pabeigt darbu laikā. Tas ir, jūs varēsiet ne tikai pārvarēt stresu, bet arī, iespējams, radīsiet kādu šedevru.

9. Tēja ar hibisku

Kad sakrājas radikāļi, cilvēkam rodas trauksmes sajūta un panika, kas raksturīga stresam. Hibisks neļauj radikāļiem koncentrēties, tas it kā šķidrina tos un tādā veidā palīdz mazināt stresu, nepadarot jūs apātiskus.

10. Tīrīšana

Mantu salikšana pa vietām palīdz sakārtot domas, sakoncentrēties. Bez tam, kārtīgs plauktu, kastīšu, skapju izskats dod sava veida psiholoģisku efektu – ārējo kārtību un organizētību cilvēks neapzināti pārceļ uz savu dzīvi.

11. Minūte pārdomām

Atrodiet iespēju palikt mājās viens, lai sakārtotu domas. Ieslēdziet mīļāko mūziku, no ledusskapja paņemiet kādu kārumu, iekārtojieties mīļajā krēslā. Padomājiet, ko jums visvairāk gribētos, un uzrakstiet to uz papīra. Precīzs plāns palīdzēs noteikt turpmāko rīcību.

12. Aromterapija

Smaržas ir spēcīgi saistītas ar emocionālo atmiņu. Tāpēc ir ļoti noderīgi turēt pa rokai aromātu, kas asociējas ar pārdzīvotām pilnīgas laimes, sajūsmas,svētlaimes minūtēm. Ieelpojiet to biežāk, tas palīdzēs saglabāt labu garastāvokli.

Auttors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.