1.1 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Black Friday: labākais laiks Ziemassvētku dāvanu iegādei

 

Pēdējos gados arī Latvijā aizvien biežāk dzirdams vārdu salikumus Black Friday jeb Melnā piektdiena, kas gaidāma jau šonedēļ – 23. novembrī. Tā ir diena, kad tirgotāji piedāvā īpaši izdevīgas atlaides. Šī tradīcija izveidojusies ASV un ir izplatīta visā pasaulē, iezīmējot Ziemassvētku tuvošanos. Lai pasargātu sevi no iepirkšanās drudža, kas gaidāms decembrī, un nosvinētu svētkus bez stresa, šis ir labākais laiks Ziemassvētku dāvanu iegādei – īpaši, ja tās meklējat internetā, pasūtot no kādas tālākas pasaules valsts.

Black Fridaytradīcija vēsturiski veidojusies pagājušā gadsimta sešdesmitajos gados Amerikas Savienotajās Valstīs, kur katru gadu novembra ceturtajā ceturtdienā tiek svinēta Pateicības diena. Ņemot vērā, ka nākamā diena vairumam iedzīvotāju ir brīvdiena, daudzi šo piektdienu izmanto, lai izdevīgi iepirktos Ziemassvētkiem.

“Tradīcijas izveidē liela nozīme bija tirgotājiem. Analizējot iepirkšanās tendences, tie secināja, ka vairums pircēju saviem tuviniekiem un kolēģiem dāvanas iegādājas neilgi pirms pašiem Ziemassvētkiem. Tā kā šajā saspringtajā laikā tirgotājiem bija svarīgi nodrošināt servisu vienlīdz augstā kvalitātē, Ziemassvētki bija sarežģījumu pilns posms: īsā laika periodā jāspēj apkalpot milzīgs pircēju skaits, veidojas rindas un pārslodze, tādēļ jāpiesaista papildu darbaspēks, kas nākamajā dienā pēc Ziemassvētkiem vairs nebija nepieciešams,” skaidro Omniva Latvijavadītāja Beāte Krauze-Čebotare. “Lai izvairītos no papildu izdevumiem, uzņēmēji izdomāja radošu risinājumu, kā mudināt pircējus veikt Ziemassvētku dāvanu iegādi stipri ātrāk. Dienā pēc Pateicības dienas tirgotāji sāka speciālos piedāvājumus, akcijas un atlaides, tādējādi motivējot veikt pirkumus savlaicīgi. Tirdzniecības nozarē tieši ar šiem atslēgas vārdiem arī iezīmējas Black Friday.”

Omnivaieteikumi Black FridayZiemassvētku dāvanu iegādei internetā:

  1. Esi finansiāli gudrs!

Cilvēki decembrī tērē vairāk naudas nekā citos gada mēnešos. Ja Ziemassvētku dāvanu izvēli un pasūtīšanu veiksi jau novembrī, atlaižu laikā, par tām nebūs jātērē tik daudz naudas kā decembrī. Ieguldi laikuBlack Fridaypiedāvājumu izpētei. Visticamāk, lētākās dāvanas atradīsi tieši interneta veikalos. Noteikti izvērtē arī ārvalstu veikalu piedāvājumus – tajos vienmēr var atrast ko izdevīgu.

  1. Dāvini no sirds!

Dāvana, kas nopirkta pēdējā brīža steigā, tās saņēmējam parasti nav ne uz pusi tik mīļa un vērtīga kā iepriekš pārdomāta un izmeklēta. Par laimi, pateicoties e-komercijai, mūsdienās ir vairāk iespēju un plašāka izvēle. Ja vēlies patiesi pārsteigt un iepriecināt savus tuvākos, velti laiku, lai izsvērtu, kas viņiem patiesi nepieciešams un kas viņus darītu laimīgus. Neiegādājies dāvanu “ķeksīša pēc”. Pateicoties interneta veikaliem un starptautiskajai piegādei, Tev ir atvērta visa pasaule. 

  1. Veic pasūtījumu laikus!

Kopējais sūtījumu apjoms e-komercijā ik gadu palielinās, tāpēc piegādes laiki interneta veikalos visā pasaulē var tikt pagarināti. Pasūtot dāvanas savlaicīgi, izvairīsies no rūpēm par to, ka prece var aizkavēties lielā sūtījumu apjoma dēļ Ziemassvētku laikā.

  1. Pirms pasūti, iepazīsties ar nosacījumiem!
    • Piegādes laiki dažādu valstu pasta un loģistikas pakalpojumu sniedzējiem atšķiras.
    • Rūpīgi izlasi piegādes noteikumus. Bezmaksas piegāde parasti nozīmē, ka sūtījums netiks piegādāts tik ātri kā ar apmaksātu kurjerpastu. Ņem vērā maksimālo iespējamo piegādāšanas termiņu. Kaut arī parasti piegāde notiek krietni ātrāk par to, lai būtu drošs, ka dāvanu saņemsi laikus, maksimāli ieplāno pasūtījuma veikšanu.
    • Pievērs uzmanību preču atgriešanas nosacījumiem, ja pieļauj domu, ka preci var nākties atgriezt.
    • Pārliecinies, vai pasūtītā prece nav iekļauta aizliegto vai īpašo prasību sūtījumu sarakstā.
    • Pārbaudi muitas nosacījumus un iespējamās papildu izmaksas. Ja sūtījums pārsniedz beznodokļu likmi, rēķinies, ka papildus būs jāapmaksā arī nodokļi.
    • Izvēlies atbilstošu piegādes veidu.

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.