Zinātnieku nebeidzamie strīdi par to, vai olas ir labas vai sliktas uzturā var samulsināt. No vienas puses olas satur holesterīnu, taču mērens daudzums olu, kā izrādās, dod tikai labu!
To baltā daļa sniedz daudz olbaltumvielu. Bet dzeltenā – veselīgus taukus, minerālvielas un citas uzturvielas. Pietam viena lielāka ola satur vien aptuveni 74 kalorijas. Tās ir arī viegli pagatavojamas un veselīgas.
Šeit būs 6 iemesli, kādēļ olas iekļaut savā edienkartē.
Uztur un barotavu muskuļu sistēmu
Olas ir viens no labākajiem dabas piedāvātajiem pārtikas avotiem, kas satur muskuļus barojošas olbaltumvielas, kam ir zems kaloriju saturs. Olās atrodas arī B12 vitamīns, kas arī sekmē muskuļu darbību.
Labs garastāvoklis
Olas satur labvēlīgu maisījumu, kas ir omega-3 taukskābes, cinks, B vitamīns, jodīds un barības vielas. Tās cīnās ar nogurumu un aizbiedē sliktu garastāvokli.
Cīnās pret vēzi
Saskaņā ar pētījumu, sievietēm, kuras uzņem vairāk holīna (atrodas olās), ir par 24% mazāka iespējamība saslimt ar krūts vēzi. Viena liela ola, no dienā rekomendētā daudzuma, satur aptuveni 30% holīna.
Pabaro savas smadzenes
Holīns, kas atrodas olās, palīdz cilvēkiem stiprināt atmiņu. Tādēļ, ja nu tu bieži kaut ko aizmirsti, uzturā lieto olas! Tāpat, ēdot olas, vienlaikus izdalās arī vairāk acetiholīna, kas palīdz smadzenēm labāk darboties un atcerēties informāciju. Olās, kas nākušas no ar zāli barotām vistām, var būt vairā omega-3 taukskābju, kas tikai spēcina tavas smadzenes.
Saglabā savu redzi
Olas ir bagātas ar luteīnu un zeaksantīnu. Tie ir antioksidanti, kas atvaira kataraktu un makulāro deģenerāciju. Tikai esi drošs, ka ēd arī olas dzeltenumu!
Notievē
Lūk, šis ir garšīgs veids, kā zaudēt svaru! Ola sir ļoti sātīgs ēdiens. Reti kurš ēd neskaitāmas olas. No olu baltumiem arī var pagatavot dažādas omletes, pankūkas un tamlīdzīgus gardumus, kuriem būs mazs kalroiju daudzums.
Ēd olas un uzlabo savu veselību!
Autors: Dieviete.lv
nice. Good dish
Great. basketball stars