11.1 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Triki, lai uzturētu savu māju kārtībā!

 

1. Katram sīkumam sava vieta

Jo vairāk visvisādi groziņi un kastītes, jo mājās kārtīgāk.

2. Neatlieciet

Vai zināt tādu briesmīgu vārdu – prokrastinācija? Tā ir tieksme pastāvīgi atlikt pat svarīgas un steidzamas lietas, kas izraisa problēmas un slimīgus psiholoģiskus efektus. Dabiski, tas jums ir pazīstami, savādāk nesakārtotas mājas problēma nebūtu tik sāpīga.  Nedomājiet pārcērtiet Gordija mezglu, un dzīvot kļūs vieglāk.

3. Mazgāšana un gludināšana

Divi vaļi kārtībai mājās. Nevar būt nekāda runa par sakārtotu dzīves shēmu, ja netīrās veļas grozā, tāpat kā izmazgātās veļas grozā, ir totāla pārblīvētība. Lūk jums neliels padoms: ja jums nepatīk gludināšana. Tad vienkārši tāpat to nedariet. Ieslēdziet mīļāko filmu un apvienojiet lietderīgo ar patīkamo. Bet mazgāšanu veiciet regulāri – kādas divas reizes nedēļā.

4. Sakārtojiet gultu

Pats galvenais no rīta – saklāt gultu. Daudzi psihologi pavisam nopietni pieņem, ka tieši rūpīgi saklāta gulta sniedz smadzenēm signālu par jaunas darba dienas sākšanos. Un pie viena arī organizē visu pārējo guļamistabas/viesistabas telpu. Tā kā neslinkojiet un tiko kā piecēlāties no gultas, saklājiet visu gultasveļu, rūpīgi izlieciet spilvenus un izbaudiet efektu!

5. Tukša izlietne no rītiem

Daudziem tā ir līdz nelabumam zināma lieta. No rīta piecelieties, bet tur – pilna izlietne ar netīrajiem traukiem. Un nav nekāda prieka brokastot. Un kaut ko pagatavot arī nav prieka. Ieviesiet likumu visus traukus nomazgāt vakarā, lai no rīta jūs sagaidītu tīra un sausa izlietnee. Atšķirību jūs sajutīsiet ļoti ātri.

6. Sakārtojiet apģērbu

Jā, pēc smagas darba dienas pēdējais, ko gribas darīt – pedantiski karināt kleitas un bikses uz drēbju pakarināmajiem. Bet tas ir ļoti svarīgi, ticiet man. Pēc tam daudz grūtāk būs pa stūriem savākt izmētātās lietas, pārgludināt un salikt pa vietām.

7. Mazgājiet uzreiz

Daudziem tas ir kas jauns – ja paralēli ēdiena gatavošanai mazgā traukus un cepeškrāsni, tad pēc tam nevajadzēs tīrīt virtuvi līdz vēlai naktij. Vai arī notīrīt logu uzreiz pēc tam, kad esat pa to paskatījies un ieraudzījis pleķi. Nevajag no tīrīšanas veidot rituālu, tas ir lieki.

8. Neejiet gulēt, ja virtuve nav iztīrīta

Zelta likums. Virtuve ir tāda vieta, kuras sūtība ir mūs sasildīt un pabarot. Šeit mēs vairāk kā visur citur uzņemam spēkus. Un nav pārsteigums, ka, atnākot no rīta uz netīru virtuvi, mēs jūtamies izsmelti. Arī smaržas un pleķus, un netīrumus nav vieglāk notīrīt nākamajā dienā. Tas jau nu ir par visiem 100% skaidrs!

9. Plānojiet

Un tad nezināmais jūs nebiedēs. Jūs skaidri redzēsiet, kas un kad ir jāizdara un, ko jūs jau esat izdarījuši. Un uzkopšana vairs neliksies kā bezgalīgais stāsts!

Autors: Dieviete

 

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.