2.5 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

Aptieku kosmētikas priekšrocības gada aukstajos mēnešos

 

Gada vēsais laiks prasa īpašas rūpes par sejas ādu. Katram ādas tipam un stāvoklim ir būtiski izvēlēties piemērotu kopšanu un kosmētiku, lai tā sniegtu vēlamo efektu. Mūsdienās šādas konsultācijas lieliski spēj sniegt farmaceiti – jau sen garām laiks, kad aptieka bija tikai medikamentu iegādes vieta. Farmaceitu un konsultantu kompetenču lauks ir būtiski paplašinājies, un viņiem bez bažām ir vērts uzticēt sava sejas ādas tipa noteikšanu.

 “Kad gaisa temperatūra noslīd zem +10 grādiem un sākas apkures sezona, āda pastiprināti cieš no apkārtējās vides nelabvēlīgās ietekmes. Sejas ādā esošie asinsvadi sašaurinās, un āda saņem mazāk barības vielu, tādēļ tā kļūst sausāka, kairināta, zūd arī tās tvirtums un nereti sākas lobīšanās. Apkures sezonas sākšanās padara gaisu telpās izteikti sausāku, nereti arī putekļainu, un tas atspēlējas ādas izskatā un veselībā. Turklāt sejas ādai ir jātiek galā arī ar krasajām temperatūras svārstībām, ja ārā ir lieli mīnusi, bet iekštelpās – plusi. Tāpēc ziemā īpaši jārūpējas par atbilstošu sejas kopšanu,” skaidro “Euroaptiekas” farmaceite Ieva Zvagule.

Lai varētu pareizi izmantot produktus, kas paredzēti konkrētu problēmu risināšanai, ir svarīgi precīzi zināt savu ādas tipu. Taukainai ādai vajadzīga efektīva poru attīrīšana un līdzekļi ar neitrālu pH līmeni, kas samazina baktēriju veidošanos. Sausai ādai jāsniedz maiga attīrīšana un maksimāla mitrināšana vai barošana, lai atjaunotu ādas aizsargbarjeru un aizsardzību pret ārējo apstākļu kaitīgo ietekmi. Savukārt kombinētai sejas ādai ir svarīgi pielāgot produktus un kopšanu katrai zonai individuāli.

Eko vai aptiekās pieejamā dermo kosmētika?

Plašajā kosmētikas piedāvājumā iespējams viegli apjukt. Lai gan ilgās pēc dabai draudzīgiem produktiem skatiens tiecas pēc uzraksta “eko”, izrādās, ādai ekoloģiskā kosmētika ne vienmēr būs labākais draugs. Tajā izmantotajiem augiem gan visbiežāk piemīt ārstnieciskas spējas, taču tas ne vienmēr garantē kosmētikas kvalitāti un iedarbību, jo visbiežāk šāda kosmētika ir derīga ļoti īsu periodu, ņemot vērā tās sastāvu. Turklāt ekoloģiskā kosmētika nespēj iedarboties uz ādas dziļākajiem slāņiem.

Atšķirībā no dažādos veikalos nopērkamās jeb tā saucamās masu kosmētikas, kas iedarbojas tikai uz ādas virsslāni – epidermu un nereti satur dažādas alerģiju izraisošas krāsvielas, konservantus un smaržvielas, tikai aptiekās pieejamā dermo kosmētika ādu gan dziļi kopj, gan ārstē. “Dermo kosmētika ir pielāgota katram ādas tipam, kopjoša un droša. Tās kvalitāti pēc īpašiem klīniskiem pētījumiem garantē ārsti un farmaceiti – pie šādas kosmētikas izveides strādā gan dermatalogi, gan farmaceiti un kosmetologi, garantējot vislabāko rezultātu. Iegādājoties aptiekā kosmētiku ar “dermo” apzīmējumu, nenāksies vilties – to funkcijas pilnībā atbilst tam, kas uz iepakojuma ir norādīts,” skaidro Ieva Zvagule.

Dermo kosmētika labvēlīgi iedarbojas uz ādas dziļākajiem slāņiem, veicinot mitrināšanu un reģenerāciju, kā arī nodrošinot labvēlīgus pretnovecošanās procesus. To lietošana ir ieteicama gan cilvēkiem bez ādas problēmām, gan arī tiem, kuriem tās ir specifiskas, piemēram, rozācija, atopiskais dermatīts, pinnes un citas ādas slimības.

Āda jābaro!

“Ziemā ir svarīgi katru dienu lietot barojošus krēmus, kas nostiprina ādas aizsargslāni, tāpat jāievēro pareiza sejas ādas attīrīšana, izmantojot pieniņu vai micelāro ūdeni. Īpaša uzmanība jāpievērš ādas mitrināšanai no iekšpuses – jādzer pietiekami daudz ūdens un jāuzņem daudz augļu un dārzeņu, kas satur vērtīgus vitamīnus, antioksidantus un mikroelementus. Papildus ieteicams lietot arī aptiekā nopērkamos skaistuma vitamīnus ādai, matiem un nagiem – tie satur A, B, C un citus ādas funkcijām svarīgus vitamīnus un mikroelementu kompleksus,” stāsta farmaceite.

Vējainā un drēgnā laikā ieteicams lietot ne tikai mitrinošus, bet arī bagātīgas konsistences sejas krēmus. Tie satur eļļas, kas palīdz atjaunot ādas aizsargkārtu, mazina sejas ādas iekaisumu un kairinājumu. Barojoši krēmi īpaši nepieciešami cilvēkiem ar jutīgu ādu. Kad gaisa temperatūra noslīd zem nulles atzīmes, mitrinošie krēmi jutīgu ādu sala laikā var kairināt un pat apsaldēt.

Ieva Zvagule skaidro, ka ziemā jārūpējas ne tikai par sejas, bet arī lūpu ādu – tā aukstajā laikā īpaši jāsaudzē, jo tauku dziedzeru lūpās ir ievērojami mazāk nekā sejas ādā: “Mitrinošs lūpu balzams ir lieta, ko nedrīkst aizmirst mājās, tam jābūt līdzi visur, kur dodamies. Grūtāk ir sadziedēt sasprēgājušas lūpas, nekā rūpēties par tām profilaktiski.”

Mirdzumu – ne tikai svētkos!

Lai āda diendienā izskatītos veselīga un starojoša, tai vajadzīga ne tikai tīrīšana, barošana un aizsardzība, bet arī tonizēšana, kas mazina sejas pelēcību. Veiksmīgu efektu var panākt, izmantojot sejas maskas un kosmētiskos līdzekļus ar vitamīnu kompleksiem, antioksidantiem, iedarbīgiem augu ekstraktiem un citām aktīvām sastāvdaļām – tie mitrinās ādu, piesātinās to ar vērtīgām vielām un aizsargās no apkārtējās vides un kaitīgo radikāļu iedarbības. Vēl labāku efektu sniedz ampulas un kapsulas, kas satur serumus (daži ražotāji tos sauc arī par koncentrātiem, bio kompleksiem un esencēm), jo serumi ir daudzkārt iedarbīgāki par krēmiem.

Kvalitāte attiecas ne tikai uz aptiekās pieejamo kosmētiku, bet arī uz klientu apkalpošanu, atgādina “Euroaptiekas” farmaceite: “Aptiekās strādā farmaceiti – tas nozīmē, ka klientus apkalpo profesionāļi. Konsultējoties ar farmaceitiem aptiekās par kosmētikas izvēli, tiks ieteikts ne tikai labākais līdzeklis, bet arī saņemti ieteikumi par vispārēju ādas kopšanu.”

 

Autors: Euroaptieka

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.