10.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

5 idejas eglītes novietošanai nelielā dzīvoklī (+FOTO)

 

Nelielam mājoklim ir daudz priekšrocību, piemēram, mājīgums, ātrāka un vieglāka tā uzkopšana vai zemāki komunālie maksājumi nekā mājai. Taču ir brīži, kad tā vien prasās vairāk vietas. Piemēram, Ziemassvētkos, kad kopā uz svētku vakariņām sanāk visa ģimene, tiek domāts par svētku noskaņas radīšanu un, protams, kā bez galvenā Ziemassvētku prieka nesēja – eglītes. Tieši eglītes novietošana nelielā dzīvoklī bieži kļūst par izaicinājumu. Nekustamā īpašuma attīstītājs “Bonava Latvija” apkopojis idejas eglītes novietošanai istabā, vienlaikus saglabājot mājokli estētiski baudāmu un ērtu dzīvošanai.

Galerija

1. Vai nojaut, cik lielu eglīti vari atļauties? Labāk izmērīt

Lai arī katrs sapņojam par lielu Ziemassvētku egli sava mājokļa viesistabā, izvēloties tās izmēru, jāpārdomā, kā svētki tiks svinēti, vai viesus pulcēsiet pie sevis vai paši brauksiet ciemos. Ja mājā plānotas lielākas viesības, iespējams, lielāka eglīte apgrūtinās ciemiņu komfortu. Lai viesi justos ērti un arī eglītei netiktu nodarīts pāri, apdomājiet, kuras telpas daļas tiek apdzīvotas visciešāk, izvairieties no eglītes novietošanas pārvietošanās ejās,   blakus elektroierīcēm vai sildķermeņiem. Kad esat izdomājuši tai vietu, labāk būtu to izmērīt un nepaļauties uz acumēru. Citādi var attapties situācijā, ka egle ir krietni lielāka nekā domāts un traucē brīvu pārvietošanos dzīvoklī, sarunājoties viesistabas centrā, tā aizsedz sarunu biedru vai egles zari ir priekšā, piemēram, televizoram.

Dekorēšanu atvieglos dažādu mēbeļu pārvietošana uz  Ziemassvētku laiku  – iespējams, stāvlampu, žurnālu galdiņu vai krēslu iespējams pārvietot uz guļamistabu vai priekštelpu.

2. Izrotā koku. Eglīti, bet varbūt palmu vai naudas koku

Ja eglītei vieta neatrodas, lai vai kā centies, eglītes vietā izmanto citus augus, kas jau apdzīvo istabu. Īpaši labi šim mērķim piederēsies palma, gumijkoks vai fikuss. Izrotā to ar gaismas virtenēm. Ziemassvētku noskaņa nezudīs un pie viena būsi palīdzējis arī videi – par vienu nocirstu eglīti mazāk.  

3. Eglīte uz sienas. Ideja, kas vietu neaizņem

Ja Ziemassvētku eglītei vietas nav, bet ir brīva vieta uz sienas, noskaņu mājā iespējams panākt ar “sienas eglīti”. Tā var tikt veidota, piemēram, no gaismas virtenēm, piekaramas konstrukcijas,  skaistas Ziemassvētku fotogrāfijas vai arī tā var būt 2D projekcija, kas redzama, ieslēdzot attiecīgo apgaismojumu.

4. Pielāgojamā eglīte

 Pasaulē jau ir padomāts par Ziemassvētku dekorācijām nelielos mājokļos. Tirgotāji piedāvā šauras un garas eglītes, kuru diametrs ir krietni mazāks kā tradicionālajām eglītēm. Stūra eglītes, kuras var ērti ievietot viesistabas stūrī ar kuplo daļu uz istabas vidu. Lai arī Latvijā meži ir mūsu nacionālā bagātība, nebūs par skādi tos saudzēt, iegādājoties mākslīga materiāla Ziemassvētku eglīti, kurai katru gadu var piešķirt jaunu izskatu. Ja eglīti pēc svētkiem ir kur novietot “pārziemošanai”, šis būs arī ekonomiski izdevīgs risinājums. “Bonava Latvija” mājokļos katram dzīvoklim bez papildu maksas ir pieejama atsevišķa noliktava, tādēļ šādas eglītes uzglabāšana būs vienkārša. Interesanta dizaina eglītes var pasūtīt populārākajos starptautiskajos internetveikalos.

5. Funkcionāls eglīšu izmantojums

Maza mikroeglīte, novietota uz augstākas virsmas (galda vai kumodes), vizuāli izskatīsies lielāka. Jāņem vērā, ka daudzas lietas pasaulē ir jaukākas, kad tās ir mazas – mazas kūciņas, mazi suņuki, un kāpēc, lai mājīgāku sajūtu neradītu arī maza eglīte? Labi izskatīsies un smaržos pēc Ziemassvētkiem arī priedes vai egles zars vāzē, oriģināli – zariem izpušķotas durvju ailes. Izskatās svinīgi, bet neaizņem papildu vietu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.