10 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Latvijas iedzīvotāji dod priekšroku praktiskām, nevis paštaisītām dāvanām

 

Pētot Latvijas iedzīvotāju dāvināšanas paradumus un vēlmes, IKEA aptaujā*  secināts, ka tikai 11 % iedzīvotāju patīk paštaisītas vai personiskas dāvanas. Lielākā daļa cilvēku vēlas saņemt praktiskas dāvanas (49 %) vai pārsteigumus (33 %).

Patīk dāvanas ar pielietojumu

“Aptaujas rezultāti atklāj, ka Latvijas iedzīvotāji lielākoties ir praktiskas dabas cilvēki – viņi labprātāk dāvanā saņem lietas, ko var izmantot ikdienā, nevis mantas ar sentimentālu vērtību. Tāpēc drošākā dāvanu izvēle būs ikdienai vai mājām noderīgas lietas, piemēram, trauki, gultas veļa vai dvieļi. Šis ir svarīgs aspekts, ko ņemt vērā, izvēloties Ziemassvētku dāvanas saviem tuviniekiem,” saka IKEA Latvija veikala vadītāja Inga Filipova.

Interesanti, ka vecāka gadagājuma cilvēki vismazāk vēlas saņemt paštaisītas dāvanas – tikai 3 % respondentu vecumā no 65 līdz 74 gadiem aptaujā apgalvoja, ka viņiem patīk pašgatavotas vai personiskas dāvanas. Savukārt visvairāk šāda veida dāvanas patīk 25-34 gadus veciem cilvēkiem (17 %) un sievietēm (14 %).

Galerija

Ziemassvētku lielākais izaicinājums – dāvanu izvēle

Aptaujā noskaidrots, ka lielākais izaicinājums pirms Ziemassvētkiem ir izdomāt un izvēlēties dāvanas – 65 % respondentu atzina, ka šis uzdevums viņiem sagādā grūtības. Turklāt izrādās, ka aptaujātajiem, it īpaši vīriešiem, visgrūtāk ir izvēlēties dāvanu savai otrajai pusītei – tā apgalvoja 34 % vīriešu un 19 % sieviešu.

Savukārt tuviniekiem Latvijas iedzīvotāji šogad visbiežāk dāvinās pārtiku, saldumus vai dzērienus (38 %), interjera vai mājas labiekārtošanas preces (32 %), skaistumkopšanas produktus vai kosmētiku (32 %) un pasākumu biļetes (22 %). Vairums respondentu šogad vienai dāvanai plāno tērēt 5 līdz 20 eiro. 

Autors: Ikea

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.