1.1 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

Paradumi, kuri padara tevi vecāku!

 

Katra no mums sapņo ilgāk izskatīties jauna. Ļoti maz cilvēku vēlas, lai viņu āda un ķermenis noveco, it īpaši nepatīkamas ir agras novecošanās pazīmes. Labā ziņa ir tā, ka ir daudz veidu, kā to novērst!

1.Acu atstāšana novārtā

Āda, kura aptver acis būtībā ir “nepatīkamākā” āda visā ķermenī. Tajā nav pārāk daudz eļļas dziedzeru, kas nozīmē to, ka āda zem acīm ir pirmā, kuru ietekmēs novecošana. Izmanto acu krēmus, kas palīdzēs novērst vārnu kājiņas un veicinās kolagēna ražošanu. Daži krēmi pat palīdz novērst tumšos lokus zem acīm, ne tikai grumbiņas.

2.Alkohols

Alkohols darbojas kā diurētisks līdzeklis. Jo vairāk tu to patērē, jo vairāk atūdeņo savu organismu. Tas nozīmē, ka alkohols būtībā izsūc visu mitrumu no ādas un padara to sausu. Alkohols ne tikai var izraisīt grumbas, tas var arī bojāt jūsu sejas ādu, radīt dažādus iekaisumus vai pinnes.

3.Nevērīga saules aizsardzība

Neapdomīga sauļošanās, nelietojot pretiedeguma krēmu, vai arī regulāra solārija apmeklēšana var nopietni apdraudēt tavu ādu. Tā ļoti ātri var novecot. Tas ne tikai palielina vēža risku, bet UV staru iedarbība arī noved pie novājinātiem asinsvadiem un ādas šūnām, tā rezultātā veidojot krunciņas.

4.Dzeršana ar salmiņu

Ja izmantojiet tumšu salmiņu, tad noteikti domājat, ka tas zobiem ir daudz labvēlīgāk, jo tas var novērst traipus. Bet regulāri izmantojot salmiņu, rodas krunciņas, kas lēnām sāk veidoties ap lūpām.

5.Slikta poza

Ja sēdi sakņupusi un nedomā pie tā, lai tava mugura ir taisna, tas ilgtermiņa rezultātā izraisīs muguras sāpes, kā arī locītavu papildu nodilumu un plīsumus. Tas savukārt izraisīs organisma novecošanos, tādēļ vērts domāt pie savas stājas!

6.Smēķēšana

Ne tikai smēķēšana ir slikta vispārējai veselībai – īpaši plaušām, nierēm un sirdij, bet tā izraisa arī pāragru novecošanos. Tā notiek tāpēc, ka smēķēšana izraisa enzīmu aktivizēšanos, kas izraisa ādas elastību, lai noārdītu, bojātu kolagēnu, kas dod savu ādu tā stiprumam. Tas galu galā izraisa krunciņas un ķermeņa bālumu.

7.Slikta diēta

Vai tu ēd pārstrādātus pārtikas produktus, daudz eļļas vai izteikti sarkanu gaļu, kā arī citus līdzīgus nevēlamos pārtikas produktus? Veidojoties iekaisumam organismā, var rasties grumbiņas. Tātad, ko ēst? Omega 3 taukskābes, augļus un dārzeņus. Arī C vitamīna avoti un olbaltumvielas pozitīvi ietekmē organismu.

8.Pārāk liela siltuma izmantošana

Aukstajos mēnešos, iespējams, vēlies nedaudz siltāk uzgriezt radiatoru, bet, diemžēl, tas nav ieteicams. Tas var izraisīt mitruma atsūkšanos no gaisa, kas savukārt var izraisīt vairākas ādas problēmas. Labāk aukstā dienā ietinies kādā džemperī vai palien zem siltas segas, tādejādi lieki nepaaugstinot telpas temperatūru.

9.Pēkšņa ballīte

Tas noteikti ir kārdinoši – kārtīgi izballēties pirms kāda sev svarīga notikuma vai atvaļinājuma. Bet tas noteikti nav veselīgs ieradums. Šāda ballēšanās arī rada iespējamus draudus jūsu veselībai. Labāk reizēm paballējies, bet ar mēru!

10.Pārāk maz miega

Ja guli mazāk kā 5 stundas, tad tas var nopietni atspēlēties tavai veselībai. Tādejādi tu ne tikai sagādā tumšus apļus zem acīm, bet arī faktiski samazini savu mūža ilgumu. Labāk gulēt taisni, nevis uz vienu sejas pusi, tas konkrētajā sejas pusē var izraisīt līnijas, grumbas. Optimālais miegs laiks ir 7-9 stundas!

11.Pūšaminstrumenti

Ja spēlē kādu pūšamo mūzikas instrumentu, tad ņem šo vērā. Ja to darīsi pārāk bieži, tu pārvietojat netīrumus un baktērijas no pirkstiem uz seju, iespējams izraisīsi pumpas.

12.Saldie dzērieni

Cukura dzērieni var izraisīt vielmaiņas slimību attīstību. Tas tāpēc, ka šie dzērieni izraisa šūnu novecošanos.

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.