8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Padomi, kā vienlaikus rūpēties par padusēm un samazināt svīšanu

 

Pastiprināta svīšana spēj radīt nepatīkamas sajūtas ikvienam. Visticamāk esi domājusi, kā samazināt svīšanu un rūpēties par padušu zonu, lai visas dienas garumā justos brīvi un nepiespiesti. Dove zīmola vadītāja Paula Elksne sniedz 5 atjautīgus padomus, kā vienlaikus rūpēties par padusēm un samazināt svīšanu.

1. Dezodoranta vietā izmanto antiperspirantu

“Liela daļa uzskata, ka dezodoranti un antiperspiranti ir viens un tas pats. Patiesībā tie ir divi dažādi produkti, kas iedarbojas atšķirīgos veidos – dezodoranti aizsargā pret nelabvēlīgu aromātu, savukārt antiperspiranti aizsargā pret svīšanu. Kamēr dezodorants palīdz radīt svaiguma sajūtu, tikmēr antiperspirants būs lieliska izvēle, lai kontrolētu un samazinātu sviedru daudzumu,” skaidro Elksne.

2. Izvairies no spēcīgām garšām uzturā

Vai zināji, ka spēcīgas garšas var izraisīt pastiprinātu svīšanu? Piemēram, ass ēdiens, kafija vai alkohols. Tavs ķermenis uz asu ēdienu reaģē tāpat kā uz karstu, saulainu dienu – tas liek svīst vairāk pat tad, ja ārā ir zema temperatūra. Ja vēlies izvairīties no pastiprinātas svīšanas, šis padoms varētu būt labs pirmais solis, lai virzītos uz savu mērķi.

3. Rūpīgi noslauki padušu zonu

Lielākā daļa cilvēku, no rīta pamostoties, dodas uz dušu, pēc kā ieklāj padusēs antiperspirantu un dodas savās ikdienas gaitās. “Kad mūsu āda ir sausa un vēsa, mūsu sviedru dziedzeri ir labāk sagatavoti, lai absorbētu antiperspirantu. Uzmanīgi nosusinot padušu zonu pirms antiperspiranta lietošanas, tas palīdzēs vēl efektīvāk samazināt svīšanu,” iesakaDovezīmola vadītāja.

4. Regulāri veic fiziskas aktivitātes, lai samazinātu stresa radītu svīšanu

Iedomājoties par fiziskām aktivitātēm, mēs neaizdomājamies, ka tas var palīdzēt pret svīšanu. Šajā gadījumā fiziskas aktivitātes palīdz samazināt stresa hormonu kortizolu, turklāt izraisa arī endorfīna izdalīšanos organismā. Endorfīns palīdz relaksēties un sniedz apmierinātības sajūtu. Samazināts stresa hormona līmenis kopā ar endorfīna izdalīšanos liek ķermenim justies vieglāk. Fiziskas aktivitātes samazinās pārmērīgu sviedru izdalīšanos brīžos, kad izjūti stresu.

5. Lieto antiperspirantu pirms gulētiešanas

Lai efektīvi samazinātu svīšanu, antiperspirantam ir vajadzīgs laiks un sausa āda, lai uzsūktos. Naktī temperatūra ir zemāka un cilvēki –  mazāk aktīvi. Miegā svīšanas līmenis ir samazināts un sniedz antiperspirantam laiku, lai iedarbotos. 

Autors: Dove

 

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.