4.7 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Kā ne tikai pārdzīvot vientulību, bet arī izbaudīt to?

 

Tā vien šķiet, ka viss šajā pasaulē ir radīts tiem, kas ir attiecībās, bet laimīgie pārīši it nemaz nekautrējās publiski izrādīt savu mīlestību. Ja esi vientuļa, tas noteikti nepalīdz. Kā ne tikai pārdzīvot vientulību, bet arī izbaudīt to?

Nevērtē sevi cauri attiecībām

Tava vērtība nekādā mērā nav atkarīga no romantisku attiecību esamības. Noticēt tam ir grūti, bet tā ir. Dzīves jēga ir personīgajā laimē, un tam ne vienmēr ir nepieciešams otrs cilvēks.

Jo vairāk mēs izvairāmies no vientulības, jo sliktāka ir mūsu spēja to pārdzīvot. Tāpēc mēs no tās tik ļoti baidāmies. Atceries: pat, ja tev nav partnera, tu esi brīnišķīgs un cienīgs cilvēks. Vienmēr atradīsies kāds, kurš tevi nosodīs, bet nevajag pievērst viņiem uzmanību. Saudzē savus nervus.

Atrodi sev hobiju

Daudzu veiksmīgu cilvēku panākumu atslēga – sevis ziedošana tam, kas patīk. Tāda nodarbe sniedz enerģiju un spēku kustēties uz priekšu. Atrodi kaut ko, kas tevi aizrauj un sagādā prieku. Tas nav veids, kā „nosist laiku”, kamēr tu esi viena. Tās ir jaunas idejas, kas piepilda tavu dzīvi.

Novērtē to, kas tev ir

Vientuļš cilvēks bieži vien domā, ka viņam kaut kas trūkst, un tieši tāpēc viņš ir nelaimīgs. Tam ir loģisks izskaidrojums. Lieta tāda, ka smadzenes atceras negatīvo pieredzi. Tas ir svarīgi, lai mēs arī nākotnē spētu izdzīvot. Tieši tāpēc ir tik grūti novērtēt to, kas mums ir. Vientuļš cilvēks nespēj novērtēt savus panākumus par diviem cilvēkiem.

Atrodi laiku, lai apdomātu savu dzīvi un papriecātos par to, kas tev ir. Tām nav obligāti jābūt materiālajām vērtībām: dzīvoklim, mašīnām un naudai. Ir daudzi cilvēki, kuri atdotu pusi savas dzīves, lai atkal varētu staigāt, skriet, redzēt, dzirdēt vai atkal dziedāt. Novērtē, uz ko tu esi spējīga un, cik daudz tev ir dots.

Neliela sevis lielīšana un pārvērtēšana labvēlīgi iespaido smadzenes, kā arī vairo pozitīvo domāšanu. Un nekautrējies pateikties sev tuviem cilvēkiem. Viņi dara tevi laimīgu un mīl tādu, kāda esi.

Atdod vairāk, lai iegūtu vairāk

Mūsdienās daudzi cilvēki uzskata, ka palīdzēt citiem nav vajadzīgs. Mēs visi koncentrējamies uz sevi un savām vajadzībām. Bet, jo vairāk tu dod citiem, jo vairāk tu saņem pretī.

Daudzus cilvēkus aptur doma „Es nevaru izdarīt neko tādu, kas spēcīgi mainītu cilvēka dzīvi, tāpēc nav jēgas vispār kaut ko darīt”. Patiesībā, pat sīkākie darbiņi veic lielas pārmaiņas. Piemēram, brīvprātīgais darbs var palīdzēt iepazīties ar jauniem cilvēkiem un kļūt tuvākai sabiedrībai kopumā. Tas ienes tavā sirdī mieru un prieku, it īpaši brīžos, kad šķiet, ka dzīve ir garlaicīga un nekam nederīga.

Mīli sevi

Ja tu nemīli sevi, tad, kā citi var iemīlēt tevi? Attiecības nav nekāda burvestība. Ja tava dzīve tev nesagādā prieku, tad diez vai tu spēsi sniegt prieku kādam citam. Un no vientulības tas tevi neglābs.

Attiecības nav dzīves jēga. Tā ir tikai maza daļa tās. Ja tev ir interesanta dzīve, tad kāds cilvēks noteikti priecāsies kļūt par tās daļu. Tāpēc velti laiku sevis un sava pašvērtējuma uzlabošanai, un tu redzēsi, kā tava dzīve mainās uz labo pusi!

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.