2.5 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

Kā iemācīties sevi pieņemt un mīlēt?

 

Katru reizi, kad mums par sevi rodas negatīvs iespaids, mēs uz kādu laiku zaudējam savu īsto „es”. Vienkārši uznāk brīži, kad mēs sevi nemīlam. Tas ir normāli, bet nedrīkst šim stāvoklim ļaut ieilgt. Galvenais ir saprast, ka mīlestība rodas no iekšienes, no tevis pašas. Kā vispār var sevi no jauna iemīlēt?

Esi sev pateicīga

Katru rītu, kad tu mosties, pasaki sev „paldies” par visu, ko savā labā esi darījusi. Pasaki „paldies” savām acīm par to, ka tās ļauj tev sevi redzēt spogulī; saviem matiem, par to, ka tie rotā tevi un pasargā no saules; savam ķermenim par to, ka tas ļauj tev kustēties; savai sirdij, par to, ka tā ļauj tev just utt. Mēs katrs esam unikāls cilvēks, un to nedrīkst aizmirst.

Atbrīvo savu iekšējo bērnu

Tavs iekšējais bērns nepazīst sāpes, kuras mēs esam jutuši kādā no nākamajiem dzīves posmiem. Viņš zina tikai mīlestību un līdzjūtību. Mūsu iekšējais bērns ar nepacietību gaida, kad tu nogursi no dzīves steigas un atkal vēlēsies sākt baudīt. Seko saviem noteikumiem un esi tu pati!

Piedod sev

Jebkura kļūda ir daļa mūsu dzīves piedzīvojuma. No tā nav jākaunās un nav sevi jāvaino it visā, ko esi teikusi vai darījusi pagātnē. Pacenties aptvert visus lidojumus un kritienus un pieņem tos. Zini, ka tavas nepilnības tevi padara par tādu cilvēku, kāds tu šodien esi.

Praktizē mīlestību sevī

Pirms tu spēsi izrādīt mīlestību un laipnību pret kādu citu, tev ir jāiemācās to darīt pret sevi. Tev ir jāielaiž mīlestība un jaukums katrā sava ķermeņa šūnā un jākļūst par to, kas tu patiesi vēlies būt. Viens no efektīvākajiem veidiem, kā to darīt, ir prātošana un grāmatu lasīšana par dzīves jēgu un sevis mīlēšanu. Uzsūc sevī labo enerģiju, un drīz vien tu jutīsi, ka tevī tās ir tik daudz, ka tu esi gatava to dot arī citiem.

Tev jau viss ir

Tev nav vajadzīgs nekas no apkārtējās pasaules, jo tev jau viss ir. Tev ir mīlestība, līdzjūtība, spēks un laime. Pat, ja tev šķiet, ka tā visa nav. Tu vienkārši esi to piemirsusi. Tev šķiet, ka šīs īpašības ir jādodas meklēt pie citiem cilvēkiem, bet patiesībā tev ir vienkārši jāieskatās sevī un jāatceras mirkļi, kad šīs īpašības visspēcīgāk izpaudās. Neapšaubi sevi un savas spējas. Tavs īpašību kopums ir tas, ko neviens tev nevar atņemt.

Dari to, ko vēlas tava sirds

Nenoliedz un neatsaki sev to, ko vēlas tava sirds. Galu galā, tu dzīvo, lai būtu laimīga, nevis, lai izdabātu citiem. Lai arī, ko tu darītu, ej tālāk. Ja tu vēlies apceļot pasauli, tad sāc to darīt! Ja tu vēlies nodarboties ar dārzkopību, tad sāc ar mazu dobi! Dari to, ko vēlies, kamēr ir tāda iespēja. Lai iemīlētu sevi, tev ir jābaro sava dvēsele un jāatklāj savas slēptās vēlmes.

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.