9.6 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Kā rīkoties, ja skapis ir pilns, bet nav ko vilkt?

 

Pavasarim atnākot un vasarai tuvojoties, katrai sievietei gribas būt slaidākai, skaistākai, gaišākai. Atverot skapi, gribas uzvilkt kaut ko krāsaināku, gaišāku un vieglāku. 

Vecais labais teiciens “skapis ir pilns, bet nav ko vilkt”, ik pa laikam iezogas mūsu ikdienā, un, protams, ja ir iespējas, sezonas maiņā, dodamies uz veikaliem un iepērkamies no jaunās aktuālās kolekcijas precēm un esam gatavas sezonas startam. Taču pārsvarā tas aizņem daudz laika un līdzekļu, lai katru sezonu apģērbtos jaunos tērpos, tāpēc ir labi ja mājās skapī tev atrodas bāzes lietas un, piepērkot dažas sezonas lietas, tu vari atsvaidzināt garderobi un ar pavisam nedaudziem elementiem skapī, nokomplektēt savu garderobi, kas derīga visa veida pasākumiem.

Sievietei attīstoties, mainās viņas gaume un, protams, arī garderobe, taču katrai nu mums ir savs stils un ieradumi. Lai kaut ko mainītu, gribas skatu no malas un kādu padomu. Tā arī es, draudzenes mudināta, pieteicos stila kursos, lai gūtu sev “restartu”, jaunu iedvesmu un citu skatījumu no malas. Pieteicos kursos “Tava stila studija” pie Elgas Zariņas, iepriekš neko nezinot par viņas kursu. Ko māca stila kursos? Man likās, ka tas varētu būt – kombinēšanas iespējas, stilu salikumi, tērpu modeļu izvēle atkarībā no ķermeņa aprisēm, krāsu kombinācijas un tamlīdzīgi. Katrā ziņā biju gatava iegūt kaudzi teorētisko zināšanu, kas ir jau zināmas, bet piemirstas patiesības, uzzināt dažus jaunus knifiņus, ko varētu praktizēt mājās skapja rediģēšanā un pielietot jaunās zināšanas iepērkoties. Bet pats galvenais iemesls, kāpēc izvēlējos piedalīties kursos, bija veltīt laiku sev un sievišķīgām lietām, kas pietrūkst ikdienas skrējienā – darbs, bērni, māja. Tāpēc dalīšos savā pieredzes stāstā, lai motivētu arī citas sievietes rīkoties. Pirms pirmās nodarbības Elga atsūtīja konkrētu jautājumu, ko tieši es pati sagaidu no šiem kursiem? Sākotnēji nemaz nebija viegli to visu nodefinēt, bet, izanalizējot, sanāca salikt jautājumus pa plauktiņiem. Tiekoties domāju sagaidīt smalki koptu stilīgu dāmu, bet satieku vienu pilnīgi  “normālu” sievieti, kura ir ieradusies nevis lai spīdētu pati, bet palīdzētu sievietēm kļūt pašpārliecinātākām. Elga ir sapulcinājusi dažāda vecuma un dažādu profesiju sievietes, lai kopīgiem spēkiem piedalītos jaunrades procesā. Jau no paša kursa sākuma ir skaidrs, ka būs aktīva strādāšana, nevis atsēdēšana ar pierakstu blociņu. Meitenes sadalās grupās pa 3-4 un sāk darboties ar krāsainajiem zīmuļiem savā starpā, uzdevums aprakstīt un rast sajūtas par dažādiem priekšmetiem. Krāsainie zīmuļi pārsvarā pēdējā laikā tiek pirkti un asināti bērniem, bet šoreiz es aizņemos lietas labā. Nav nemaz tik viegli aprakstīt savas sajūtas par, piemēram, rozi. Ir jāiedarbina radošā domāšana un jāliek lietā visi īpašības vārdu krājumi. No sajūtām par lietām mēs virzamies uz sajūtām par apģērbu. Mājas darbi seko un tiem ir jāpievērš būtiska loma, jo mēs pašas mācamies tikai caur savu aktīvu iesaistīšanos un kopdarbu. Kā viens no centrālajiem darba uzdevumiem ir kolāžas veidošana. Neatklāšu visus Elgas noslēpumus, bet būtiska loma jaunās garderobes izstrādes procesā ir tieši pašas izveidotajai sajūtu kolāžai. SAJŪTAS un vēlreiz SAJŪTAS! Vai šis apģērbs atbilst tavām iekšējām sajūtām? 

  

Elga liek uzsvaru nevis uz stereotipiem, bet uz to, vai sievietes iekšējā sajūta sakrīt ar viņas ārējo tēlu, respektīvi, lai “iekšiņa ar āriņu” sakrīt. Tas ir Elgas moto. Viņa neiedala meitenes kaut kādās grupās, bet izceļ katras sievietes individualitāti un iedrošina personību atvērties. Elga iedrošina sievietes beigt slēpties un izlikties par to, kas viņas nav, lai patiktu citiem un būtu piemērotas un atbilstošas. Rezultātā ieguvums ir tik liels – mēs nepērkam mantas, kuras mums gadiem stāvēs skapī nevilktas, vai arī lietas, kuras būs jāatdāvina citiem vai kārtējo balto džemperīti kuram līdzīgs skapī jau karājas. Kopsavilkumā mēs nopērkam mazāk lietas un tikai to kas ir vajadzīgs un der. Un pats galvenais -atverot skapi ir viegli izvēlēties tērpu kādam konkrētam pasākumam, jo tu zini ka visas drēbes, kas atrodas skapī, der. Un tu vari būt gatava izgājienam dažās minūtēs. Savs skapja saturs ir regulāri jāpārskata un, iegādājoties jaunas drēbes, ir jāvizualizē vai tās būs kombinējamas ar esošajiem drēbju skapja elementiem.

Vēl viena svarīga piezīme – mēs meklējam apģērbu, kurā iekšēji patīk pašai justies un, kuru varam arī iznest. Piemēram, ja tu vari “iznest” kaut kādas spilgtas un ekstravagantas lietas un pati ar savu personību spēt pasniegt savu koptēlu, būt ar to pārliecinātai un drošai, tad tu vari atļauties uzvilkt šādas lieas. Taču, ja esi uzvilkusi lietu kas patīk, bet īsti viņā nejūties savā ādā, tad arī, visticamāk, tu šo tērpu nevarēsi “iznest”. Pie katra jauna pirkuma man acu priekšā pavērās kolāža, ko pati izveidoju nodarbībā.

Liels ir mans izbrīns par to, ka es guvu jaunu pieredzi un pozitīvas emocijas, dodoties kopā ar meitenēm kopīgā šopingā. Izrādās, ir tik interesanti redzēt, kā transformējas katra sieviete atkarībā no apģērba ko viņa ir uzvilkusi. Lai gan neesmu stila eksperte, man škiet, ka uzreiz ir skaidrs, vai apģērbs piestāv modelei vai nē. Tāpat ir aizraujoši redzēt, kā viens un tas pats apģērbs izskatās pavisam savādāk uz dažādām sievietēm. Tas ir jauns piedzīvojums, ar prieku vēroju kā sievieti ar pareizo krāsu var atvērt kā ziedu, un sieviete sāk starot un kļūst pamanāma! 

Mans lielākais atklājums bija tas, ka vienkārši jāiet uz veikaliem, jāmēra un jāmēra un jāmēra. Jāieklausās savās sajūtas, jādomā par drēbju komplektēšanas iespējām, un tad viss arī izdosies. Katrā ziņā šie kursi iemāca rīkoties patstāvīgi. Teorijas vietā saņēmām daudz prasktisku uzdevumu, šeit tiešām bija daudz jāstrādā, jo izglītošanās notika tikai caur praksi. Elga mūs joprojām uztur kopējā grupā Facebook un dalās ar informāciju.

Kopumā mūsu grupas sievietes no apmācībām iemācījās un ieguva:

-spēju pieņemt sevi un atklāt sevī jaunas sajūtas,
-lielāku pārliecību par sevi,
-ģērbties no rīta bez piepūles,
-samazināt apģērbu un aksesuāru izdevumus,
-sakravāt savu ceļa somu dažās minūtēs, jo tu pārzini skapja saturu,
-jautru un sievišķīgu laika pavadīšanu,
-jaunas draudzenes.

Man personiski tas ir tikai jauna ceļa sākums. Ir ko pilnveidot un attīstīties. Tik daudz lietas kas skapī vairs neder, bet ir žēl atdot, jo joprojām ir cerība notievēt…Izdošanos mums, meitenēm, un saulainu vasaru!

Ja arī tevi interesē praktiski stila kursi, meklē Elgu “TAVA Stila Studija” Facebook. Kāda ir tava pieredze ar stila kursiem? Padalies ar to komentāros!

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.